АЗИЈСКА САЛАТА СА НУДЛАМА: Брза и невероватно укусна – савршена за сваки оброк
Идеја за лагану, али врло хранљиву салату коју можете спремити унапред и понети на посао.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 паковања инстант нудли
- 2 мање шаргарепе или једна већа
- 1 мања црвена паприка
- 1 краставац
- 1 шака ољуштене зелене соје (едамаме)
- 2 ротквице
- лимета или лимун
- шака орашастих плодова по избору
За Сос:
- 2 кашике тахинија (кикирики путер као замена)
- 1 кашика пиринчаног сирћета (замена јабуково сирће)
- 2 кашике соја соса
- пола кашике јаворовог или агаве сирупа
- 1 кашика сусамовог или неког неутралног уља
- пола кашичице белог лука у гранулама
- пола кашичице чили пахуљица
- додати мало воде ако је превише густо
Припрема:
Најпре ставите едамаме да се кувају према упутству на паковању. Пошто исецкате поврће, нудле прелијте врелом водом на 4–5 минута и затим оцедите.
Процеђене нудле спојите са сосом, а затим додајте поврће и едамаме. Опционо сервирајте са кришкама лимете или лимуна и поспите сецканим кикирикијем или миксом орашастих плодова.
(danas)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И АНАНАСОМ: Спој укуса који оставља без текста
06. 03. 2025. у 13:30Јована Васић

ПРИНЦ САЛАТА СА БЕЛИМ МЕСОМ, ЈАЈИМА И КРАСТАВЦИМА: Кремаста салата коју морате да пробате
16. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЈЕДНОСТАВНА И ВЕОМА УКУСНА: Крем салата са грашком, лаган оброк, идеална и као предјело
14. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

ЗДРАВА И УКУСНА ПИЛЕЋА САЛАТА: Целер, парадајз и ораси употпуњују ово јело
07. 02. 2025. у 07:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)