АЗИЈСКА САЛАТА СА НУДЛАМА: Брза и невероватно укусна – савршена за сваки оброк
Идеја за лагану, али врло хранљиву салату коју можете спремити унапред и понети на посао.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 паковања инстант нудли
- 2 мање шаргарепе или једна већа
- 1 мања црвена паприка
- 1 краставац
- 1 шака ољуштене зелене соје (едамаме)
- 2 ротквице
- лимета или лимун
- шака орашастих плодова по избору
За Сос:
- 2 кашике тахинија (кикирики путер као замена)
- 1 кашика пиринчаног сирћета (замена јабуково сирће)
- 2 кашике соја соса
- пола кашике јаворовог или агаве сирупа
- 1 кашика сусамовог или неког неутралног уља
- пола кашичице белог лука у гранулама
- пола кашичице чили пахуљица
- додати мало воде ако је превише густо
Припрема:
Најпре ставите едамаме да се кувају према упутству на паковању. Пошто исецкате поврће, нудле прелијте врелом водом на 4–5 минута и затим оцедите.
Процеђене нудле спојите са сосом, а затим додајте поврће и едамаме. Опционо сервирајте са кришкама лимете или лимуна и поспите сецканим кикирикијем или миксом орашастих плодова.
(danas)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И АНАНАСОМ: Спој укуса који оставља без текста
06. 03. 2025. у 13:30Јована Васић

ПРИНЦ САЛАТА СА БЕЛИМ МЕСОМ, ЈАЈИМА И КРАСТАВЦИМА: Кремаста салата коју морате да пробате
16. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЈЕДНОСТАВНА И ВЕОМА УКУСНА: Крем салата са грашком, лаган оброк, идеална и као предјело
14. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

ЗДРАВА И УКУСНА ПИЛЕЋА САЛАТА: Целер, парадајз и ораси употпуњују ово јело
07. 02. 2025. у 07:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

НИСУ ЗДРАВЕ ЗА СВЕ: Ко не би смео да једе сардине
НУТРИЦИОНИСТИ наглашавају колико је сардина корисна за здравље и да би било добро да се барем 2 пута недељно нађе на трпези.
11. 03. 2025. у 13:33
Коментари (0)