САЛАТА ОД КЕЛЕРАБЕ, ЈАБУКЕ И ФЕТА СИРА: Једноставна за припрему и готова за само неколико минута

Јована Васић

18. 03. 2025. у 14:00

Ако тражите освежавајућу и хранљиву салату ова салата од келерабе, јабуке и фета сира биће прави погодак!

САЛАТА ОД КЕЛЕРАБЕ, ЈАБУКЕ И ФЕТА СИРА: Једноставна за припрему и готова за само неколико минута

Foto: Shutterstock

 Савршено балансира између сланих, слатких и киселкастих нота, док орашасти плодови и суво воће додају додатну текстуру и богатство укуса. Ова салата није само лагана и укусна, већ је и права ризница витамина и здравих састојака.

Састојци:

  • 1 келераба
  • 150 г фета сира
  • 1 шака ораха
  • 1 велика јабука
  • 3-4 кашике маслиновог уља
  • 2 кашике јабуковог сирћета
  • 1 кашика сенфа
  • со и бибер по укусу
  • 1 кашичица меда 
  • пола паковања руколе
  • 1-2 кашике брусница или сувог грожђа (опционо)

Припрема:

Келерабу ољуштите и исеците на танке штапиће или кришке. Јабуку оперите, исеците на четвртине, уклоните језгро и исеците на танке кришке. Орахе грубо исецкајте. Фету исеците на коцкице или измрвите. Руколу оперите, осушите и по потреби исецкајте на мање комаде.

У мањој чинији помешајте маслиново уље, сирће, сенф, мед, со и бибер. Добро измешајте док не добијете хомогену смесу. У великој посуди нежно помешајте све састојке. Прелијте салату преливом и лагано промешајте. По жељи, поспите брусницама или сувим грожђем.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.

18. 03. 2025. у 08:56

Коментари (0)

ЈАНИК СИНЕР И ДОПИНГ: Италијан решио да ово уради са тениском каријером