ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Лако се прави, а може да замени комплетан оброк
Држаће вас дуго ситим, а осваја на први залогај.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 230 г макарона
- 2 целера, ситно исецкана
- пола средње црвене паприке
- 1/4 малог црвеног лука
- 60 г сецканих краставчића
- 60 г ситно насецкане свеже мирођије
За прелив:
- 240 г веганског мајонеза
- 2 кашике сока од киселих краставаца
- 1 кашика јабуковог сирћета
- 1 кашика шећера
- 2 кашичице сенфа
- 1/4 кашичице соли
- већи прстохват црног бибера
- прстохват белог лука у праху
Припрема:
Скувајте макароне по упутству са паковања. Онда их добро исперите хладном водом па додајте у велику чинију и прелијте кашичицом маслиновог уља. Добро промешајте па додајте црвену паприку, целер, мирођију, киселе краставце и црвени лук. У једној посуди умутите вегански мајонез, сок од киселих краставаца, јабуково сирће, шећер, сенф и со, да добијете прелив. Сипајте прелив преко макарона па добро промешајте. Оставите салату бар пола сата у фрижидеру.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРОТЕИНСКА САЛАТА БЕЗ МЕСА: Одлична идеја како да спремите здрав оброк
16. 01. 2025. у 16:43Новости онлине

МЕКСИЧКА САЛАТА: Освојиће сва ваша чула, како укусом, тако и изгледом
12. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ТРАМП СЕ ОГЛАСИО: Постигнут договор са Украјином
АМЕРИКА је постигла договор са Украјином о ретким металима, саопштио је амерички лидер Доналд Трамп, јавља Ројтерс.
24. 03. 2025. у 18:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

КАКО СЕ ПЕЈА ОБОГАТИО: "Куће и станове имам због Париза"
ВОДИТЕЉ Зоран Пејић Пеја присутан је на сцени већ три деценије, а некада је био најтраженији водитељ у иностранству, па му је пошло за руком да обезбеди и себе и породицу.
24. 03. 2025. у 13:23
Коментари (0)