ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Лако се прави, а може да замени комплетан оброк

Новости онлине

23. 03. 2025. у 11:30

Држаће вас дуго ситим, а осваја на први залогај.

ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Лако се прави, а може да замени комплетан оброк

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 230 г макарона
  • 2 целера, ситно исецкана
  • пола средње црвене паприке
  • 1/4 малог црвеног лука
  • 60 г сецканих краставчића
  • 60 г ситно насецкане свеже мирођије

За прелив:

  • 240 г веганског мајонеза
  • 2 кашике сока од киселих краставаца
  • 1 кашика јабуковог сирћета
  • 1 кашика шећера
  • 2 кашичице сенфа
  • 1/4 кашичице соли
  • већи прстохват црног бибера
  • прстохват белог лука у праху

Припрема:

Скувајте макароне по упутству са паковања. Онда их добро исперите хладном водом па додајте у велику чинију и прелијте кашичицом маслиновог уља. Добро промешајте па додајте црвену паприку, целер, мирођију, киселе краставце и црвени лук. У једној посуди умутите вегански мајонез, сок од киселих краставаца, јабуково сирће, шећер, сенф и со, да добијете прелив. Сипајте прелив преко макарона па добро промешајте. Оставите салату бар пола сата у фрижидеру.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ТУЖНЕ ВЕСТИ ИЗ ПОРТУГАЛА: Погинуо млади фудбалер, спаса није било (ФОТО)