КУПУС ЧОРБА: Рецепт за здрав оброк пун витамина и влакана

Новости онлине

07. 04. 2025. у 10:00

КУПУС чорба препоручује се и у дијеталним режимима исхране јер садржи велики проценат воде, богат је влакнима, а има минимално масти.

КУПУС ЧОРБА: Рецепт за здрав оброк пун витамина и влакана

Foto: Shutterstock

Због свог благог укуса, кувани купус прија стомаку и одличан је за јачање имунитета.

Састојци:

  • 2 кашике екстрадевичанског маслиновог уља
  • 1 црни лук, исецкан
  • 2 шаргарепе, исецкане
  • 2 стабљике целера, исецкане
  • 1/2 кашичице млевене паприке
  • со и бибер, по укусу
  • 300 г конзервисаног белог пасуља
  • 2 чена белог лука, исецкана
  • 1 кашика тимијана
  • 1/2 исецкане главице купуса
  • 3 исецкане печене паприке
  • 2 кашике свежег сецканог першуна
  • 1 л пилећег бујона (или бујона од поврћа)
  • 500 мл воде
  • 200 мл сока од парадајза

Припрема:

У тигању загрејте маслиново уље, па додајте црни лук, шаргарепу и целер, а зачините сољу, бибером и слатком млевеном паприком. Динстајте мешајући док поврће не омекша, око 5 минута. Додајте пасуљ, бели лук и тимијан, промешајте и динстајте још један минут.

У већу шерпу сипајте поврће које сте издинстали, воду и бујон, па додајте млевени парадајз и купус.

Кувајте око 20 минута, па додајте исецкану печену паприку и першун. Зачините по укусу са соли и бибером.

(sensa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

ПРВИ ПУТ ПРИМЕЊЕНО НОВО ПРАВИЛО У ФУДБАЛУ! Ево како је револуционарна промена прописа изгледала на делу (ВИДЕО)