КУПУС ЧОРБА: Рецепт за здрав оброк пун витамина и влакана
КУПУС чорба препоручује се и у дијеталним режимима исхране јер садржи велики проценат воде, богат је влакнима, а има минимално масти.

Foto: Shutterstock
Због свог благог укуса, кувани купус прија стомаку и одличан је за јачање имунитета.
Састојци:
- 2 кашике екстрадевичанског маслиновог уља
- 1 црни лук, исецкан
- 2 шаргарепе, исецкане
- 2 стабљике целера, исецкане
- 1/2 кашичице млевене паприке
- со и бибер, по укусу
- 300 г конзервисаног белог пасуља
- 2 чена белог лука, исецкана
- 1 кашика тимијана
- 1/2 исецкане главице купуса
- 3 исецкане печене паприке
- 2 кашике свежег сецканог першуна
- 1 л пилећег бујона (или бујона од поврћа)
- 500 мл воде
- 200 мл сока од парадајза
Припрема:
У тигању загрејте маслиново уље, па додајте црни лук, шаргарепу и целер, а зачините сољу, бибером и слатком млевеном паприком. Динстајте мешајући док поврће не омекша, око 5 минута. Додајте пасуљ, бели лук и тимијан, промешајте и динстајте још један минут.
У већу шерпу сипајте поврће које сте издинстали, воду и бујон, па додајте млевени парадајз и купус.
Кувајте око 20 минута, па додајте исецкану печену паприку и першун. Зачините по укусу са соли и бибером.
(sensa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БРЗА И ЈЕДНОСТАВНА ПРИПРЕМА, А УКУС ФАНТАСТИЧАН: Бела рибља чорба (ВИДЕО)
19. 03. 2025. у 12:00

ДОМАЋА ЧОРБА ОД СРЕМУША: Савршен избор за лаган, здрав и хранљив оброк
18. 03. 2025. у 11:00

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ АВИОНА: Стигла ми је фантастична вест од Ђорђе Мелони (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се из авиона и рекао да му је стигла фантастична вест из Рима.
04. 04. 2025. у 12:49

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ПРИЛАЗЕ МУ ЈЕДАН ПО ЈЕДАН: Јоца Амстердам из затвора стигао на сахрану Рутовића (ВИДЕО)
ДА СЕ опрости од Жељка Рутовића стигао је и Сретен Јоцић, познатији као Јоца Амстердам.
07. 04. 2025. у 13:36
Коментари (0)