КРЕМАСТ СА ШИТАКИ ПЕЧУРКАМА: Богати потаж, заситан, да може бити и главно јело

Бојана Јовановић

27. 04. 2025. у 10:00

Овај потаж је толико богат разноврсним састојцима да вас врло лако може заситити, те може бити и главно јело, за вечеру, рецимо.

КРЕМАСТ СА ШИТАКИ ПЕЧУРКАМА: Богати потаж, заситан, да може бити и главно јело

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 200 г шитаке печурки

- дл неутралне павлаке

- веза першуна

- шаргарепа

- главица црног лука

- кромпир

- кашика брашна или густина

- босиљак

- куркума

- л воде

- со, бибер

- зачинско биље по жељи

Припрема:

Све састојке добро уситните у блендеру, осим воде и неколико печурки исечених на танке шните (које ћете сачувати за украшавање). Тако добијену смесу продинстајте на тихој ватри па, када састојци пусте течност, додајте кашику брашна или густина, све време брзо мешајући, да се не би створиле грудвице. Када маса постане хомогена и „укрчкана“, налијте воду и оставите да се кува још 15 минута, на средњој температури. Зачините, по потреби. Склоните са рингле, умешајте павлаку па послужите. Приликом сервирања поспите сачуваним шнитама печурки и зачинским биљем по жељи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈОВИЋ ХЕРОЈ МИЛАНА: Српски нападач је донео превагу против Интера, може ли исто учинити и на Пјерлуиђи Пенцу?