СОЉАНКА: Рецепт за руску чорбу пуну укуса
Сољанка је традиционална руска чорба која својим богатим укусом и густом текстуром одмах осваја. Комбинација меса, поврћа, киселих краставаца и арома зачина чини је савршеним јелом за хладне дане.

ФОТО: Novosti
Састојци:
- 400 гр кобасице (пожељно димљене)
- 300 гр шунке или сланине
- 2 црна лука
- 2 шаргарепе
- 2 паприке (црвена и жута)
- 2–3 кромпира
- 200 гр печурака
- 4–5 киселих краставаца
- 2–3 кашике парадајз пиреа
- 2 л месне или повртне чорбе
- 2 чена белог лука
- 2 ловорова листа
- мало мускатног орашчића
- со и бибер по укусу
- 1 лимун
- 2 кашике уља за пржење
- 3 кашике павлаке (18% мм)
- свеж копар за посипање
Припрема:
Кобасицу и шунку исецкајте на коцкице и пропржите на уљу у великом лонцу док благо не порумене. Додајте ситно сецкани црни лук, шаргарепу и паприку. Пропржите неколико минута, док поврће мало не омекша. Умешајте печурке и кувајте око 5 минута. Затим додајте киселе краставце, парадајз пире и ситно исецкан бели лук. Добро промешајте.
Улијте чорбу, па додајте исечен кромпир, ловоров лист и мускатни орашчић. Кувајте 25 минута, док кромпир не омекша. Зачините по укусу сољу и бибером.
Послужите топлу чорбу уз парче лимуна, кашику павлаке и свеж копар.
Пријатно!

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ДУБОКО РАЗОЧАРАН - ПОПОВИЋЕВ КУМ ОТКРИО: "Лепа Брена Сузану уопште није звала, нити је дошла саучешће да изјави"
ФОЛКЕР не крије разочарење.
11. 09. 2025. у 11:26
Коментари (0)