ПЕЧЕНИ ПАРАДАЈЗ СА ТИКВИЦАМА: Рецепт за сочну салату
Миришу невероватно, имају још бољи укус, а можете их чак чувати у теглама и уживати у лету током целе године.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 2-3 средње тиквице (исечене или преполовљене)
- 1 кг парадајза (преполовљеног)
- 5-6 ченова белог лука (цели, ољуштени)
- 1 главица црног лука (исецкана на коцкице, опционо)
- 1 свежа љута папричица (или по укусу)
- 2 кашике зачина ( помешајте оригано, мајчину душицу, рузмарин и босиљак)
- со и свеже млевени бибер
- око ½ шоље маслиновог уља
Припрема:
Загрејте рерну на 170°C. Поређајте кришке тиквица у велики плех за печење. Распоредите половине парадајза, бели лук, црни лук и чили преко. Зачините мешавином сувих зачина, сољу и бибером. Равномерно прелијте маслиновим уљем. Пеците око 2 сата, док поврће не омекша и благо се не карамелизује. Ако више волите сочнију текстуру, скратите време печења. Послужите одмах или пребаците смесу у стерилисане тегле док је још врућа.
Пријатно!
СВЕ ЈЕ ЗАВРШЕНО, РАКЕТА "ОРЕШНИК" СТИЖЕ У ОВУ ЗЕМЉУ: "Никоме не претимо, ово је одговор на ескалацију у региону"
РУСКИ ракетни систем "Орешник" биће стављен у борбену готовост у Белорусији у децембру ове године, саопштила је портпаролка председника Белорусије Александра Лукашенка, Наталија Ејсмонт.
28. 10. 2025. у 19:57
ВУЧИЋ О ПОРУЦИ ИЗ АМЕРИКЕ И НИС-У: Е баш вам хвала, драги партнери, поруку смо разумели одавно
ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић говорио је о притисцима Сједињених Америчких Држава на Србију да се у потпуности елиминише руско већинско власништво у Нафтној индустрији Србије (НИС).
28. 10. 2025. у 18:18
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)