ПОСНЕ РОЛНИЦЕ ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА И ДИМЉЕНОГ ТОФУ СИРА: Проверен рецепт за посно предјело
ЛАГАНО, посно и пуно укуса – ове ролнице од печених паприка са димљеним тофуом савршено ће освежити ваш сто. Брзо се припремају, одличне су као предјело или ужина, а пријатни мирис белог лука и ораха пробудиће апетит свих укуса!
ФОТО: Novosti
Састојци
- 6–8 печених црвених паприка
- 150 гр димљеног тофуа
- 1 чење белог лука, ситно исецкано
- шака свежег першуна, ситно исецканог
- 1–2 кашике маслиновог уља
- 1–2 кашике млевених ораха
- со и бибер по укусу
Припрема:
Печене паприке очистите од љуске и семенки, па их пресеците тако да од једне паприке добијете две полупаприке за две ролнице.
У чинији измешајте димљени тофу, ситно исецкани бели лук, першун, млевене орахе, мало маслиновог уља и со по укусу. Добро измешајте да добијете глатку смесу. На сваку половину паприке ставите кашику тофу пуњења и увијте ролницу.
Ролнице сложите на тањир или послужавник. Прелијте остатком маслиновог уља и поспите млевеним орасима. Оставите кратко у фрижидеру (10–15 минута) да се укуси прожму.
Пријатно!
Препоручујемо
БУГАРСКЕ РУЖИЦЕ: Нежне, слатке и неодољиве - Колач који ћете обожавати!
24. 12. 2025. у 17:00
МИНИ КРОМПИР ПИТЕ СА СИРОМ И СЛАНИНОМ: Хрскаве, сочне и пуне укуса!
24. 12. 2025. у 12:24
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)