РЕЦЕПТИ ЗА ПАЛАЧИНКЕ: Шест различитих врсти на једном месту
Погледајте како да направите палачинке без јаја, млека и шећера, али и чоколадне, безглутеинске или слане.
БЕЗ ЈАЈА, МЛЕКА И ШЕЋЕРА
Потребно је: * шоља интегралног брашна * кашичица прашка за пециво * кашика уља * кашичице јабуковог сирћета * по прстохват соли и цимета * бадемово млеко За бадемово млеко: * 220 г млевених сирових бадема * 940 мл воде n мало екстракта ваниле * шећер или мед, по укусу
Уместо бадемовог, можете да користите и пиринчано млеко. Али, ако се определите за
бадемово, ставите бадеме у воду и оставите их да преноће, а потом их процедите и уситните у блендеру, постепено доливајући воду док смеса не постане хомогена. Процедите добијено млеко кроз газу и чувајте га у фрижидеру максимално шест дана. Палачинке правите тако што умешате смесу, оставите мало да одстоји, па испечете. Сами одредите количину млека. Важно је да добијете тесто средње густине.
* * * * * * * * *
Чоколадне
Потребно је: * 400 мл кефира * 300 г пшеничног брашна * 60 г шећера * 40 г какаа * јаје * прстохват соде бикарбоне * кашичица сока од лимуна * уље
Помешајте сок од лимуна, јаје и шећер. Након тога додајте и брашно, соду, какао и кефир. Пошто ће смеса бити густа, палачинке пеците на добро загрејаном уљу и јачој ватри. Можете да их декоришете шлагом или воћем.
* * * * * * * * *
Безглутенске
Потребно је: * јаје * 4 кашике безглутенског брашна * прстохват соли * мало уља, млека и воде
Умутите јаје са мало соли и млека, додајте брашно, па улијте млаку води и добро умутите жицом. Не дозволите да се створи пена и мехурићи, како не би биле ваздушасте. У смесу улијте и мало уља, па пеците на добро загрејаном тефлонском тигању. Када их испечете, покријте их памучном крпом. Мажите их по жељи.
* * * * * * * * *
Са бананом
Потребно је: * 125 г брашна * јаје * 300 мл млека n кашичица сунцокретовог уља * мања изгњечена банана n нарендана корица поморанџе * шећер у праху за посипање * фил по жељи
Помешајте брашно, јаје, улијте млеко и добро умутите жицом. Затим додајте уље, изгњечену банану и поморанџину кору. Палачинке пеците на загрејаном и уљем подмазаном тигању. За сваки комад на тигањ ставите четири кашике уља тигањ. Служите их топле, филоване и декорисане по жељи.
* * * * * * * * *
Од јабука
Потребно је: * 3 накиселе јабуке * 300 г ражаног брашна * 100 г пшеничног брашна * мало соли * 2 јајета n 300 мл млека * 100 мл воде * 4 кашике киселе воде * кашичица цимета * на врх ножа млевеног каранфилића
Изрендајте ољуштене јабуке. Од наведених састојака умутите смесу за палачинке и оставите је да одстоји један сат. Потом у смесу умешајте рендане јабуке, додајте цимет и
каранфилић, па пржите мале палачинке. Готове палачинке само поспите шећером у праху, а по жељи можете да их прелијете и медом.
* * * * * * * * *
Запечене са поморанџом и сиром
Потребно је: * 600 г несланог сремског сира * 150 г шећера у праху * 3 јајета n поморанџа * 150 г сувог грожђа. За преливање: * 250 мл неутралне павлаке за кување
Оперите поморанџу и нарендајте корицу, оцедите сок и у њега потопите суво грожђе. Сир умутите са шећером и уз непрекидно мућење додајте једно по једно јаје. Убаците корицу и сок од поморанџе заједно са сувим грожђем и све заједно добро промешајте. Обилно филујте сваку палачинку, па је увијте као сармицу и ређајте у подмазану посуду за печење. Прелијте палачинке павлаком и ставите 20 минута у рерну на 200 степени да се запеку.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
КО ЈЕ ЈАЧИ - НАТО ИЛИ РУСИЈА? Истраживање открива ко има моћнију војску: "Две стране имају паритет само у једном погледу"
ПИТАЊЕ које занима многе добило одговор.
11. 11. 2024. у 22:35
Коментари (0)