ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ СА КОКОСОМ: Ова колач без печења успева свима (ВИДЕО)

01. 07. 2023. у 07:00

NAPRAVITE ledene kocke na drugačiji način

ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ СА КОКОСОМ: Ова колач без печења успева свима (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/Letina Kuhinja/Leta’s Kitchen

За разлику од традиционалних, ове ледене коцке се не пеку, и главни састојак белог кремастог фила је кокос.

Једноставан је за прављење, и успева чак и почетницима.

Састојци за подлогу:

300 грама млевеног кекса

200 грама рендане чоколаде за кување

100 мл млека

Састојци за фил:

500 мл млека

80 грама гриза

ванилин шећер

50 грама белог шећера

200 грама кокосовог брашна

бела чоколада (по жељи)

Састојци за глазуру:

100 мл слатке павлаке

100 грама чоколаде за кување

1 кашичица кокосовог уља

Припрема:

За припрему подлоге помешати кекс и чоколаду, додати млеко и сјединити. Припремљену подлогу распоредити по дну калупа.

За припрему фила загрејати млеко и шећер, додати ванилин шећер и гриз, (и белу чоколаду по жељи), скувати па додати кокосово брашно. Фил распоредити преко подлоге.

За припрему глазуре у 100мл слатке павлаке додати кокосово уље и чоколаду за кување. Кувати док се не отопи сва чоколада. Прелити преко колача и оставити 3 сата у фрижидеру.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ: Студенти блокадери траже да се пусте терористи