НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ ВАСИНУ ТОРТУ: Старинска српска посластица препуна ораха, а сваки залогај је прави ужитак
Васина торта била је незаобилазна посластица на свим свечаним трпезама, а ми вам сада доносимо најбољи рецепт. Васина торта је класик међу посластицама која се обично правила за велика славља и посебне прилике. Некадашње домаћице су се такмичиле чија ће бити лепша и укуснија, а ово је проверени рецепт који ће уз мало труда успети и онима који су почетници у кухињи.
Састојци:
За Кору:
6 јаја
6 кашика шећера
6 кашика млевених ораха
2 кашика брашна
За фил:
300 г млевених ораха
150 г прах шећера
1 кора и сок од поморанџе
5 штангли црне чоколаде
200 г путера
4 жуманца
4 кашике шећера
За шне:
15 кашика шећера
1 шољом воде
4 беланаца
Припрема:
Кора:
Миксером умутити беланаца, па пред крај постепено додавати једну по једну кашику шећера уз непрестано мућења док се не формира чврст шне који када окренете шерпу неће испасти из ње. Додати жуманца, једно по једно, сједини ти их, а затим додати брашно и орахе, па и њих лагано ручно измешати водећи рачуна да шне што мање спласне. Обложити калуп за торту пречника 26цм папиром за печење сипати шне, и пећи у претходно загрејаној рерни на 200 Ц око 15-20 минута. Оставити да се кора охлади а затим на њу нанети сок од једне поморанџе.
Фил:
Орахе попарити са мало врелог млека (око 50 мл), пошећерити прах шећером по укусу (150 г), а затим додати путер и све добро сјединити. Додати 5 штангли растопљене чоколаде и стругану кору и сок од једне поморанџе. Засебно пенасто умутити 4 жуманца са 4 кашике шећера, па их измешати са смесом од ораха.
Овим филом филовати кору, а преко њега треба ставити шне који се прави на следећи начин: ушпиновати 15 кашика шећера са шољом воде, а затим постепено додавати у претходно умућен шне од 4 беланаца, уз непрекидно мешање док се маса не охлади.
( Стил Курир)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)