РЕЦЕПТ ЗА КРЕМАСТИ КОЛАЧ КОЈИ СЕ НЕ ПЕЧЕ: Лаган и преукусан, прави се очас посла, а може одмах да се послужи
ЈЕДНОСТАВАН рецепт за кремасти колач без печења освојиће вас на прву, а уживаћете у сваком залогају.
Током топлих летњих дана често немам вољу за припрему копликованих послатица за које морамо да палимо рерну. Овај невероватно кремасти колач лако и брзо се прави, а савршено је кремаст и лаган.
Састојци:
- 600 мл млека
- 2 пудинга од ваниле
- 4 кашике шећера
- 100 г млечне чоколаде са лешником
- 100 г беле млечне чоколаде
- 250 мл слатке павлаке
- 1 паковање пишкота
- 100 мл млека
- 2 кашике џема од јагоде/по жељи
- мало лешника за декорацију
Припрема:
Пудинг размутите у млеку заједно са шећером, па све заједно кувајте на умереној ватри, уз непрестано мешање док се не згусне. Док је још топао пудинг поделите у два једнака дела. У први додајте црну чоколаду, а у други белу. Добро измешајте да се чоколада растопи. Оставите да се охлади, а за то време пишкоте намочите у млеко и поређајте на тацну или у калуп. Премажите их џемом од јагода. Слатку павлаку умутите да добијете чврст шлаг.
Један део павлаке додајте у бели фил, па све лагано умутите мискером. Добијену смесу премажите преко пишкота и ставите на кратко у фрижидер да се стегне. За то време црни фил такође умутите са преосталом павлаком (мањи део павлаке оставите за украшавање). Премажите га равномерно преко белог фила, а одозго ставите слатку павлаку. По жељи колач украсите са сецканим лешницима или орасима.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)