БРЗА САРАЈЕВСКА ТОРТА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ, А ТОПИ СЕ У УСТИМА: Због неодољивог чоколадног укуса сви траже бар 1 парче више
Сарајевска торта је чувена посластица које домаћице обожавају да припремају, јер се лако прави, а још лакше нестане са тањира, јер је укус просто неодољив!
Неопходне намирнице:
- 1 паковање розен кора
- 1,5 л млека
- 5 јаја
- 800 г шећера
- 12 кашика брашна
- 350 г чоколаде за кување
- 500 г млевених ораха
- 4 кесице ванилин шећера
- 1 нарибана корица лимуна
Састојци за глазуру:
- 100 г чоколаде за кување
- 1/2 шољице млека
- 1/2 шољице шећера
- 1/2 маргарина
Умутити беланца са 800 г сећера да се сећер разбије, а када се згусне додајте жуманца и још мали мутити. У посебној посуди размутити 12 кашика брашна са мало млека, а остатак млека ставити да проври. Сипати размућено брашно у умућена јаја, лепо промешати да се сједини. Кад млеко проври, склонити са ватре и варјачом умешати масу од јаја и брашна, лепо сјединити и вратити на тиху ватру, па скувати густ крем уз непрестано мешање.
У врућ крем додати 300 г чоколаде за кување и месати да се лепо растопи. Оставити да се скроз охлади уз повремено мешање. мУ охлађен крем додати 500 г млевених ораха, 4 ванилин шећера и рендану кору једног лимуна.Филовати корице танко, па ређати једну преко друге благо притискајући да се споје. Прелити глазуром коју треба отопити на пари.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ЛУКАС ЖЕСТОКО О СЕВЕРИНИ ПОСЛЕ ИЗЈАВЕ О ЈАСЕНОВЦУ: "Она је будала, прича бљувотине о Србији, а син јој Србин"
У НОВОМ издању емисије "Четири и по жене", код водитељки Зине Ал Саттаф, Катарине Одаловић, Јадранке Јевтић и Маје Мојсовски Рашевић, гост је био певач Аца Лукас.
27. 12. 2024. у 09:30
Коментари (0)