НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА КРЕМПИТЕ: Хрскаве корице и најфинији крем, а за припрему не треба више од пола сата
Кремпита по овом рецепту прави се никад брже, а савршено је кремаста.

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuzhina e Albës
Састојци:
- 6 јаја
- 200 г шећера
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 4 кашике брашна
- 1,5 л млека
- 1 паковање лиснатог теста
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Беланца и жуманца пажљиво раздвојите. Жуманца добро умутите са 150 грама шећера, а потом додајте и брашно. Од млека одвадите мало, па размутите пудинг, а преостало млеко ставите на ринглу да се кува. Сипајте у њега размућени пудинг и умућена жуманца, па кувајте уз константно мешање док се не згусне. Од беланаца и 50 грама шећера умутите чврст снег, па умешајте у врући фил. Лиснато тесто мало развуците оклагијом, на пар места га избушите виљушком, па га пеците на обрнутом плеху 10 до 15 минута док не порумени. Када је печено поделите га у два дела, један ставите на дно тепсије, премажите га кремом, па одозго ставите други део коре. Пре служења поспите шећером у праху, сеците на коцке и служите.

БУКТИ РАТ НА УЛИЦАМА ЕВРОПСКОГ ГРАДА: Нападнута возила са децом, одјекују пуцњи и сузавац (ВИДЕО)
ОКО 100 маскираних нападача који су махали металним шипкама и Молотовљевим коктелима напали су аутомобиле на ауто-путу и сукобили се са полицијом у централном француском граду Лиможу.
20. 07. 2025. у 10:03

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)