ХИЛАНДАРСКА ТОРТА ВАЖИ ЗА КРАЉИЦУ ЧОКОЛАДНИХ ПОСЛАСТИЦА: Рецепт стар 200 година са Свете Горе осваја свакога
Рецепт за Хиландар торту мора имати свака домаћица!
Шта вам је све потребно?
За патишпањ:
- 10 јаја
- 10 кашика шећера
- 10 кашика млевених ораха
- 2 кашике какаоа
За фил:
- 5 јаја
- 300 г чоколаде за кување
- 125 г путера
- 5 кашика шећера
За декорацију:
- 50 г млевених ораха
- мало рендане црне и беле чоколаде
Како се припрема?
Умутите јаја са шећером, па додајте какао, млевене орахе и мешајте док се смеса не сједини. Тесто сипајте у округли калуп за печење обложен пек-папиром. Пеците у загрејаној рерни на 200°C неких 40 минута.
Отопите путер и чоколаду и склоните са шпорета. Одвојите беланца од жуманаца, па беланца умутите у чврст шне заједно са шећером. Затим умутите жуманца, додајте истопљену и охлађену чоколаду и лепо сједините миксером. Затим додајте шне и лагано све добро сједините. Оставите да се стегне у фрижидеру.
Патишпањ исеците на два једнака дела. Прву кору премажите филом, па ставите другу кору и затим целу торту премажите филом. Ивице обложите млевеним орасима. Орахе поспите и на крајеве горње површине. Средину торте декоришите ренданом белом и црном чоколадом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
БИЉАНА О РАЗВОДУ: Боље болан крај, него бол без краја
БИЉАНА је недавно прокоментарисала епидемију развода на домаћој естради.
27. 12. 2024. у 22:26
Коментари (0)