СОЧАН, ТОПИ СЕ У УСТИМА, А ЗДРАВ: Направите овај ролат од кестена у уживајте у кремастом укусу
ГРАДОМ се шири мирис печених кестена који нас зове на дивне јесење шетње.
Кестен изузетно здрав за наш организам. Кестен је диван орашасти плод с мало масти, богат је витамином Ц, а због високог удела влакана, лако се вари. И зато уопште не морате да се суздржавате.
А ми вам доносимо слатки рецепт за потпуни доживљај у којем ћете, то се мора нагласити, моћи да уживате без гриже савести. Упознајте се са ролатом од омиљене јесењске намирнице: кестена!
Састојци за кору:
3 кашичице брашна
3 јаја
4 кашичице шећера
1/2 прашка за пециво
2 кашичице какаа
1 кашичица меда
Састојци за фил:
250 гр кестен пиреа
100 гр маслаца
1 кашичица рума
1дл слатке павлаке за шлаг
1-2 кашичице шећера у праху
1 кашичица намаза од лешника
Чоколадна глазура:
70 гр чоколаде
1-2 кашичице уља
Како бисте направили кору, измиксирајте заједно јаја са шећером док не побеле. Додајте брашно и какао, поново измиксајте па додајте мед. Калуп премажите маслацем и поспите брашном. Рерну претходно загрејте на 180 Ц и ставите смесу у калуп па пеците око 15-ак минута. Охладите коре и пресеците га на пола.
Како бисте добили фил, измутите кестен пире с омекшалим маслацем и шећером. Додајте павлаку за шлаг и рум и све измиксајте. Коре натопите с топлим млеком, чоколадом у праху, шећером и румом.
На половину кора ставите пола фила, а у другу половину ставите намаз од лешника. Добро измешајте па намажите преко првог премаза. Ставити други део коре и премажите цео ролат. Чоколаду отопите па прелијте преко ролата и ставите у фрижидер да се хлади.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)