ПО ТРАДИЦИОНАЛНОМ РЕЦЕПТУ: Баклава са орасима
ПО провереном, традиционалном, старинском рецепту. Баклава са орасима, од готових кора, преливена слатким сирупом.

Фото Pixabay free images
Потребно је:
500 гр танких кора за питу
300 гр ораха
100 мл уља
две кесице ванилин шећера
1 лимун
Припрема:
Прво тепсију премажите уљем. Самељите орахе. Ставите две коре на дно тепсије, попрскајте их уљем, сипајте мало млевених ораха, па ставите нову кору и попрскајте је уљем, тако док не потрошите сав материјал. Последње две коре само попрскајте уљем, па исеците баклаву ножем и пеците је на 180 степени, док не порумени. Док се печена баклава хлади, спремите сируп. Сипајте шећер, ванилин шећер и око 300 милилитара воде у шерпу, па кувајте док не прокључа. Додајте у сируп сок од једног лимуна и оставите још мало на рингли, док не запени. Залијте баклаву врелим сирупом и оставите да одстоји неколико сати.
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

10 НАЈБРЖИХ ПОСНИХ РЕЦЕПАТА: За ручак, праве се за 15 минута и сити сте цео дан
29. 11. 2023. у 13:53

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа
МИНИСТАРСТВО пољопривреде Србије апеловало је недавно на све сточаре, ветеринаре и друге актере у сектору сточарства да предузму све неопходне мере како би спречили потенцијални унос болести слинавке и шапа у Србију и буду максимално одговорни.
08. 04. 2025. у 14:48 >> 18:42

Како се рачунају године паса - не множи се са седам!
ОВО је најновији калкулатор за рачунање старости вашег пса "у људским годинама".
09. 04. 2025. у 14:33
Коментари (0)