ОВАКО ГА ПРАВЕ ИТАЛИЈАНИ, ОВА 2 САСТОЈКА СУ КЉУЧНА: Болоњезе сос
ТAJNA оригиналног болоњезе соса је у 2 ставке. Прво, кува се јако дуго, минимум 3 сата. Друго, обавезно се додаје црно вино и млеко у њега.
Више не морате у Италију да би јели праву пасту болоњезе. Можете је јести у удобности свог дома.
Потребно је:
* 1 љубичасти лук
* 3 штапића целера
* 3 шаргарепе
* 500 г свињског млевеног меса
* 300 г телећег млевеног меса
* 200 г говеђег млевеног меса
* 1 л парадајз соса
* 400 г пелата
* 150 г парадајз пасте
* маслиново уље
* 1 чаша црвеног вина
* 200 мл млека
* 1-2 л воде
Припрема:
Сипајте у шерпу маслиново уље и пропжите сецкани љубичасти лук. Када мало омекша додајте сецакну шаргарепу и целер и пржите још 5 минута. Затим сипајте 1/2 чаше вина и оставите да се крчка док не испари. Додајте млевено месом, па посолите и побиберите.
Месо пржите док не буде готово, а повремено промешајте.Потом сипајте још 1/2 чаше црвеног вина. Када вино испари додајте парадајз пасту, сос и пелат. Добро промешајте.
Крчкајте сат и по времена, па додајте литар воде и промешајте.После сат времена додајте још литар воде. Трик је да када сос изгледа суво, додајете воду, то ц́е згуснути смесу и омогуц́ити да млевено месо постане мекше.Још пола сата до сат времена оставите да се крчка. За то време у другу шерпу сипајте воду и оставите да прокључа. Сипајте кашику соли и скувајте шпагете. Готов сос склоните са шпорета, па оставите да одмори неких 10 минута. Сипајте млеко у тигањ и кувајте 5 минута. Додајте две кутлаче соса и промешајте, па сипајте тестенину и шољу воде у којој се кувала.Мешајте и кувајте док не почне да ври, па додајте још једну кутлачу соса и поново промешајте.
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А ГОТОВЕ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА: Само три састојка, "лење" лепиње
29. 11. 2023. у 15:49
НАПРАВИТЕ НАЈБОЉИ КУПУС РИБАНАЦ: Рецепт за практичнију мању количину
24. 11. 2023. у 11:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети Трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)