ТАКО ДОБРО ИДЕ УЗ КАФУ: Рум касато, брз и практичан

Novosti online

03. 12. 2023. у 09:30

НEШTO ме ових дана ухватили ови једноставни, јефтини и брзи колачи. Ето их за час на тацни за колаче и уз једну кафицу.

ТАКО ДОБРО ИДЕ УЗ КАФУ: Рум касато, брз и практичан

Фото Shutterstock

Састојци:      

кромпир (300 г ољуштеног)
чоколада за кување (100 г)
маргарин (100 г)
шећер у праху (180 г)
какао (1 кашика)
рум (1 кашика)
кекс млевени (300 гр)
За глазуру     
чоколада за кување (100 гр)
уље (4 касике)


Припрема:

Кромпир(ја сам користила црвени кромпир) ољуштити и исећи на коцке и скувати као за пире. Куван кромпир оцедити од вишка воде и одмах додати маргарин исечен на коцке и чоколаду па миксером добро умутити. Затим додати, шећер у праху, рум и кекс и све добро сјединити да се добије компактна смеса. Плех обложити папиром за печење и распоредити смесу . Чоколаду изломити на коцке додати уље и на тихој ватри истопити чоколаду, мешати непрестано док не добијете течну глазуру. Затим прелити колач и оставити да се добро расхлади!!!!

(Žena/Super recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

СРБИН ЈЕ - СЕНЗАЦИЈА! Премијер лига је свашта видела, али око једнога се сада сви слажу: Никола Миленковић је чудо!