СИМФОНИЈА УКУСА: Обожаваћете - Посну маркизу, торту без печења и кувања
НИЈЕ вам потребна ни рерна ни шпорет. Ако волите Маркиза торту, можете да је направите и као посну.

Фото Shutterstock
Идеална за свечану и славску трпезу, ваши гости ће бити одушевљени.
Потребно:
* 300 грама посног кекса
* 250 грама посног маргарина
* 250 грама шећера у праху
* 200 грама млевених лешника
* 200 грама посне чоколаде
Припрема:
Прво умутите пенасто маргарин са шећером у праху, па додајтенмлевене лешнике и лагано промешајте. Затим додајте чоколаду коју сте отопили на пари, па све добро сједините.
Умачите кекс или у мало воде или сока, па ређајте на одговарајућу тацну. Мажите фил преко кекса. Онда ређајте ред кекса, ред фила, у неком ужем калупу, за што лепши изглед торте. На крају, украсите чоколадом и лешницима па ставите у фрижидер на неколико сати.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МОГУ ДА СТОЈЕ У ФРИЖИДЕРУ И НЕДЕЉУ ДАНА: Посне лешник бајадере
01. 12. 2023. у 14:00

ОВАКО ГА ПРАВЕ ИТАЛИЈАНИ, ОВА 2 САСТОЈКА СУ КЉУЧНА: Болоњезе сос
29. 11. 2023. у 20:13

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ АВИОНА: Стигла ми је фантастична вест од Ђорђе Мелони (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се из авиона и рекао да му је стигла фантастична вест из Рима.
04. 04. 2025. у 12:49

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ПРИЛАЗЕ МУ ЈЕДАН ПО ЈЕДАН: Јоца Амстердам из затвора стигао на сахрану Рутовића (ВИДЕО)
ДА СЕ опрости од Жељка Рутовића стигао је и Сретен Јоцић, познатији као Јоца Амстердам.
07. 04. 2025. у 13:36
Коментари (0)