УКУСНИЈА ЧАК И ОД МРСНЕ, А ПРАВИ СЕ ВЕОМА ЛАКО: Посна капри торта која се не пече - идеалан дезерт за Светог Николу
ДОНОСИМО вам рецепт за посну капри торту, која се не пече, брзо се спрема и једноставно - идеална је за сутрашњу славу, Светог Николу

Фото Shutterstock
Потребно:
* 800 г кекса (треба вам око 16 комада по реду, а требаће вам 4 реда)
* 300 г чоколаде за кување
* 6 кашика уља
Фил I:
* 1л сока од поморанџе
* 3 пудинга са укусом ваниле
* 3 кашике шећера
* 200 г маргарина
* 100 г шећера у праху
Фил II:
* 300 г јагода (могу и малине, купине, шта год волите)
* 400 мл воде
* 2 пудинга са укусом јагоде
* 8 кашика шећера
* 50 г маргарина
Припрема:
Јагодама додати 5 кашика шећера и 200 мл воде. Оставити да проври, испасирати пасирком за пире и оставити да ври још неколико минута на јачој ватри уз повремено мешање.
За то време размутити пудинг са остаком шећера и 200 мл воде, па закувати у кашу од јагода. Када се згусне додати 50 г маргарина, мешати док се не отопи па склонити са ватре.
Док чекате да се филови охладе, отопити чоколаду са уљем, измешати, треба да је ређе, да се лако маже на кекс и да има за сва 4 реда. Уколико вам се згусне, мало опет загрејте.
Сложити први ред од 16 кексића у облик који вама одговара, па премазати чоколадом и оставити да се стегне. Улупати пенасто 200 г маргарина са шећером у праху па додати охлађен пудинг и све умутити. Пошто се каша од јагода стегла, умутити миксером да мало отпусти.
На кекс нанети фил од ваниле, па од воћа и опет послагати преко кекс, па премазати чоколадом. Понављати поступак док не утрошите и последњи ред кекса, њега такође премазати чоколадом. Около по жељи украсите посним шлагом.
Оставите да одстоји преко ноћи, да се кекс опусти како би торта могла да се сече.
Пријатно!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ АВИОНА: Стигла ми је фантастична вест од Ђорђе Мелони (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се из авиона и рекао да му је стигла фантастична вест из Рима.
04. 04. 2025. у 12:49

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ПРИЛАЗЕ МУ ЈЕДАН ПО ЈЕДАН: Јоца Амстердам из затвора стигао на сахрану Рутовића (ВИДЕО)
ДА СЕ опрости од Жељка Рутовића стигао је и Сретен Јоцић, познатији као Јоца Амстердам.
07. 04. 2025. у 13:36
Коментари (0)