ПОСНЕ БАЈАДЕРЕ СА ОРАСИМА: Ситни колачи који су потпуни хит - савршене да се засладите и за Бадњи дан
ПОСНЕ бајадере са орасима и урмама су ситни колачи које ћете направити очас посла, а који су украс сваке славске или празничне трпезе. Ови ситни колачи се праве од једноставних и јефтиних састојака, а ми вам уместо стандардног предлажемо овај рецепт.

Фото Shutterstock
У току је божићни пост, па сви празници и славе који су у овом периоду требало би да буду посни. Ипак, оно чему нико не може да одоли свакако јесу бајадере. Бајадере направљене са орасима и урмама можете без гриже савести да једете у току поста. Уживајте.
Потребно:
* 1 шоља ораха
* 1 шоља млевених бадема
* 3 кашике кокосовог уља
* 1/4 шоље путера од кикирикија
* 3 кашике јаворовог сирупа/меда
* 1/2 кашичице соли
За прелив:
* 12 великих урми
За декорацију:
* ораси
Рецепт за посне бајадере са орасима и урмама:
Млевене орахе помешајте са млевеним бадемима, истопљеним кокосовим уље, путером од кикирикија, медом или јаворовим сирупом и додајте со. Лепо сједините смесу за посне бајадере, а затим утисните у калуп који сте обложили пек папиром. Урме потопите у воду неких 15 минута, па процедите и добро изблендирајте. Додајте и млевене орахе, па помешајте. Преко ставите смесу од урми и лепо поравнајте. Украсите посне бајадере орасима и ставите у фрижидер да се стегну.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗА СВЕ ДОМАЋИЦЕ ЈЕФТИН РУЧАК: Ћуфте од хлеба у парадајз сосу (ВИДЕО)
13. 12. 2023. у 12:58

ЗВЕЗДА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Посне баклава ролнице са орасима и гризом
12. 12. 2023. у 11:44

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)