ПОСНЕ БАЈАДЕРЕ СА ОРАСИМА: Ситни колачи који су потпуни хит - савршене да се засладите и за Бадњи дан
ПОСНЕ бајадере са орасима и урмама су ситни колачи које ћете направити очас посла, а који су украс сваке славске или празничне трпезе. Ови ситни колачи се праве од једноставних и јефтиних састојака, а ми вам уместо стандардног предлажемо овај рецепт.
У току је божићни пост, па сви празници и славе који су у овом периоду требало би да буду посни. Ипак, оно чему нико не може да одоли свакако јесу бајадере. Бајадере направљене са орасима и урмама можете без гриже савести да једете у току поста. Уживајте.
Потребно:
* 1 шоља ораха
* 1 шоља млевених бадема
* 3 кашике кокосовог уља
* 1/4 шоље путера од кикирикија
* 3 кашике јаворовог сирупа/меда
* 1/2 кашичице соли
За прелив:
* 12 великих урми
За декорацију:
* ораси
Рецепт за посне бајадере са орасима и урмама:
Млевене орахе помешајте са млевеним бадемима, истопљеним кокосовим уље, путером од кикирикија, медом или јаворовим сирупом и додајте со. Лепо сједините смесу за посне бајадере, а затим утисните у калуп који сте обложили пек папиром. Урме потопите у воду неких 15 минута, па процедите и добро изблендирајте. Додајте и млевене орахе, па помешајте. Преко ставите смесу од урми и лепо поравнајте. Украсите посне бајадере орасима и ставите у фрижидер да се стегну.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗА СВЕ ДОМАЋИЦЕ ЈЕФТИН РУЧАК: Ћуфте од хлеба у парадајз сосу (ВИДЕО)
13. 12. 2023. у 12:58
ЗВЕЗДА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Посне баклава ролнице са орасима и гризом
12. 12. 2023. у 11:44
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)