КРОМПИР СА СЛАНИНОМ, ИЗ РЕРНЕ! Пече се цео и пуни сочним филом, више од обичног кромпира
КРОМПИР са сланином печен у рерни има хрскаву корицу споља, а изнутра је мек и сочан.
Пуњени кромпир са сланином, печен у рерни се филује павлаком, сиром и ароматичним поврћем те ће вам се сигурно допасти. Ево како се прави!
Потребно:
* 4 велика црвенкаста кромпира
* 30 г маслаца
* 30 г павлаке
* 30 г свеже сецканог влашца
* 2 сремуша, танко нарезана
* 90 г исецканог качкаваља
* 6 кришки хрскаве сланине, измрвљене
* соли по укусу
* Свеже млевени црни бибер по укусу
Рецепт за кромпир са сланином, из рерне:
Корак 1:
Умотајте целе кромпире у фолију и пеците:
За печени кромпир са сланином загрејте рерну на 200°. Кромпир избоцкајте виљушком или оштрим ножем и добро умотајте у фолију. Пеците док не омекша, око 1 сат.
Корак 2:
Пуните кромпир:
Одмотајте кромпир и исеците прорезе по дужини на врху сваког. Пажљиво извадите део "меса" из средине сваког кромпира и одвојите у чинију, а затим у тај издвојени део додајте путер, павлаку, влашац, део сремуша, половину качкаваља и пола сланине. Зачините сољу и бибером. Кашиком сипајте фил назад у прорез сваког кромпира. Поспите преосталим сиром и вратите у рерну док се не истопи, око 5 минута. На врх ставите преостали сремуш и преосталу сланину. Уживајте у печеном кромпиру са сланином!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВИДЕО САМ ТЕКСТ ДА СВИ МОРАМО ДА УВЕДЕМО САНКЦИЈЕ: Вучић о доласку Зеленског у Дубровник - Биће мука и за нас и за њих
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић вечерас је гост емисије "Хит Твит" на ТВ Пинк.
06. 10. 2024. у 21:53
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЛОНА МАСКА ЗА АМЕРИКУ: Ако Трамп не победи...
БИВШИ амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп одржао је митинг у граду Батлеру у америчкој савезној држави Пенсилванији, на месту где је 13. јула преживео атентат.
06. 10. 2024. у 08:14
"У ВАЗДУХУ САМ ОСЕЋАО НАПЕТОСТ И МРЖЊУ": Како је Бред Пит умало добио батине у Хрватској
СЛАВНИ глумац Брад Пит привукао је пажњу Хрвата новим филмом у којему псује на хрватском. Реч је о новој комедији Wолфс у којем глуми с хрватским глумцем Златком Бурићем, који је недавно проглашен најбољим европским глумцем.
06. 10. 2024. у 17:04
Коментари (0)