КРОМПИР СА СЛАНИНОМ, ИЗ РЕРНЕ! Пече се цео и пуни сочним филом, више од обичног кромпира
КРОМПИР са сланином печен у рерни има хрскаву корицу споља, а изнутра је мек и сочан.

Фото Shutterstock
Пуњени кромпир са сланином, печен у рерни се филује павлаком, сиром и ароматичним поврћем те ће вам се сигурно допасти. Ево како се прави!
Потребно:
* 4 велика црвенкаста кромпира
* 30 г маслаца
* 30 г павлаке
* 30 г свеже сецканог влашца
* 2 сремуша, танко нарезана
* 90 г исецканог качкаваља
* 6 кришки хрскаве сланине, измрвљене
* соли по укусу
* Свеже млевени црни бибер по укусу
Рецепт за кромпир са сланином, из рерне:
Корак 1:
Умотајте целе кромпире у фолију и пеците:
За печени кромпир са сланином загрејте рерну на 200°. Кромпир избоцкајте виљушком или оштрим ножем и добро умотајте у фолију. Пеците док не омекша, око 1 сат.
Корак 2:
Пуните кромпир:
Одмотајте кромпир и исеците прорезе по дужини на врху сваког. Пажљиво извадите део "меса" из средине сваког кромпира и одвојите у чинију, а затим у тај издвојени део додајте путер, павлаку, влашац, део сремуша, половину качкаваља и пола сланине. Зачините сољу и бибером. Кашиком сипајте фил назад у прорез сваког кромпира. Поспите преосталим сиром и вратите у рерну док се не истопи, око 5 минута. На врх ставите преостали сремуш и преосталу сланину. Уживајте у печеном кромпиру са сланином!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)