КРЕМАСТА ФАНТАЗИЈА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Феноменалан чизкејк са пистаћима
СЛАДАК, кремаст, ставите одмах дуплу меру. Ако волите класичан чизкејк, овај ћете да обожавате.
Потребно:
За подлогу:
* 120 г кекса
* 30 г очишћених пистаћа
* 50 г путера
* 2 кашике млека
За крему:
* 200 г беле чоколаде
* 2 дл слатке павлаке
* 50 г пасте од пистаћа
* 500 г кремастог сира
* 1 кесица желатина
За ганаш:
* 1 дл слатке павлаке
* 150 г беле чоколаде
Припрема:
Припрема подлоге
Исецкајте пистаће. Онда самељите кекс и отопите путер. Затим помешајте све састојке за подлогу. Сипајте смесу у калуп па је поравнајте часом.
Припрема креме
Загрејте 1,5 дл слатке павлаке, до врења. То прелијте преко беле чоколаде. Мешајте све док се чоколада не истопи. Онда у охлађену и растопљену чоколаду додајте пасту од пистаћа. Можете да је направите тако што изблендате пистаће у блендеру или сецку, док не добију структуру пасте. Умешајте кремасти сир и преосталу слатку павлаку па добро све сједините. Додајте једну кесицу желатина. Припремљену крему сипајте преко кекс подлоге па изравнајте. Ставите у фрижидер.
Припрема ганаша
Слатку павлаку загрејте скоро док не проври. Онда је прелијте преко сецкане беле чоколаде и добро мешајте, све док се чоколада не отопи. Ганаш прелијте преко расхлађене креме. Ставите чизкејк у фрижидер бар на три сата. Сеците и служите. Bon appetit!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)