ФАНТАСТИЧНОГ СУ УКУСА: Пралине са малинама
ПРЕМИТЕ се за симфонију укуса.

Фото Shutterstock
Састојци:
За смесу:
* кисела павлака 1 кашика
* шећер 1 кашика
* ванилин шећер 1 кесица
* малине 2 кашике
* кекс 200 г
За чоколадну смесу:
* чоколада за кување 200 г
* маслац 20 г
Припрема:
За чоколадну смесу:
Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље, маслац и отопити на тихој ватри. Калуп за пралине премазати припремљеном смесом уз помоћ силиконске четкице и ставити у фрижидер да се стегне. Поступак премазивања поновити још два пута. Оставити да одстоји у фрижидеру док се припрема смеса.
За смесу:
Киселу павлаку ставити у дубљу посуду, додати шећер, ванилин шећер и измешати ручном жицом за мућење. Малине изгњечити виљушком те их додати у посуду са павлаком. Умешати млевени кекс и измешати шпатулом како би се сви састојци сјединили. Смесу преручити у кесу од замрзивача, маказама исећи ћоше кесе и истискивати смесу у калуп.
Прелити преосталом чоколадном смесом и оставити у фрижидер да се стегне.
Пралине изручити из калупа, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

Мирзу Делибашића жена оставила због алкохола, сина му родила Српкиња (ФОТО)
МИРЗА Делибашић, легендарни кошаркаш из Сарајева, био је много више од спортисте – био је симбол страсти, харизме и људскости.
12. 04. 2025. у 11:25
Коментари (0)