РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ АРАПСКИ КОЛАЧ: Овако се прави "мшвук"
Ево како да направите другачији слаткиш

Фото: Јутјуб Принтскрин
Потребно је за тесто:
- 3 жуманца,
- 70 г шећера,
- корица лимуна,
- кашичица ваниле,
- 140 г меког путера,
- 30 г меда,
- 50 г млевених бадема,
- 230 г брашна,
- кашичица прашка за пециво,
- кашика лимуновог сока.
За украшавање:
- млевени бадеми,
- беланца,
- кандиране трешње.
За сируп:
- 3 шољице меда,
- шољица лимуновог сока
У посуду ставите омекшали путер са шећером, лимуновом корицом и медом па промешајте све миксером. Додајте жуманца и поново промешајте. Затим додајте брашно, бадеме, лимунов сок и прашак за пециво и мешајте шпатулом. Тако добијено тесто ставите у пластичну фолију и оставите да одстоји у фрижидеру 30 минута. Затим измерите куглице од 25 г, премажите их беланцетом па уваљајте у млевене бадеме и ставите директно у плех за печење. Онда на врх сваке куглице „залепите“ ушећерене половине трешње са мало беланаца. Убаците у рерну, претходно загрејану на 160 степени и пеците док лагано не порумене. Извадите их из рерне и сваку куглицу прелијте кашичицом мешавине меда и лимуновог сока. Оставите да се охлади и послужите.

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)