АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
ПЛАЗМУ можете комбиновати у различитим рецептима, али убедљиво су најбољи колачи и торте са плазмом, предлажемо вам да направите торту која успева букавлно свима. Уживајте!

Фото Jutjub/Printskrin/Domaći Recepti
Састојци:
* 400 гр млевеног плазма кекса
* 150 гр путера
* 50 мл сока од поморанџе
За фил:
* 100 гр путера
* 2 јајета
* 100 гр шећера
* 10 гр ванилин шећера
* 100 рг скроба
* 600 мл млека
* 200 гр беле чоколаде (може и нутела)
Најбржи рецепт за плазма торту:
Корак 1:
Направите подлогу
Плазму помешајте са путером који сте истопили, па сипајте и сок од поморанџе. Све добро сједините и пола смесе утисните у калуп. Добро притисните и ставите у фрижидер да се охлади док правите фил.
Корак 2:
Направите фил
У шерпу сипајте млеко, шећер и ванилин шећер и све лепо промешајте. Затим додајте скроб и умућена јаја, па све добро сједините тако да нема грудвица. Кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. У врућ фил додајте путер и чоколаду и мешајте док се не отопе. Сипајте фил преко плазме.
Корак 3:
Охладите торту
Преко поспите плазмом која је преостала, па прелијте млеком (100 мл) и ставите у фрижидер на пола сата.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)