СНИКЕРС ТОРТА: Ако волите спој чоколаде и кикирикија, обавезно направите ово кремасто савршенство
Обавезно испробајте овај рецепт за сникерс торту, можда ће вам одузети мало времена, али сви ће бити задовољни укусом.

Фото Shutterstock
Састојци:
- За чоколадну подлогу:
- 400 г млечне чоколаде
- 40 мл уља
- За фил са кикиркијем:
- 180 г шећера
- 80 г путера
- 200 мл слатке павлаке
- 150 г печеног кикирикија
- За фил:
- 80 г крем сира
- 100 г шећера у праху
- 200 мл слатке павлаке
- 30 г чоколаде
- 20 г желатина
- 20 мл воде
- За кору:
- 2 јајета
- 50 г шећера
- 30 мл уља
- 45 г брашна
- 15 г какаоа
Припрема:
Истопите чоколаду са уљем, па сипајте у пластичну посуду. Окрените неколико пута, тако да чоколада лепо обложи и дно и ивице. Ставите у замрзивач на 20 минута. Затим исеците пластику и чоколадну подлогу оставите у фрижидеру док спремите друге филове.
Истопите шећер у тигању, па додајте путер и пржите све док се не истопи. Непрестано мешајте. Затим сипајте слатку павлаку и кувајте све док не крене да ври, уз непрестано мешање. Сипајте у неку посуду и покријте провидном фолијом, па охладите у фрижидеру неких пола сата. Након тога додајте кикирки и све добро сједините. Сипајте у чоколадну поглогу и вратите у фрижидер.
Помешајте желатин и воду и оставите да набубри. Умутите крем сир са шећером у праху, па додајте умућену слатку павлаку и све лепо сједините миксером. Желатин отопите на пари, па помешајте са истопљеном чоколадом. Све добро сједините, а онда додајте у смесу са крем сиром. Умутите миксером да се сви састојци добро сједине. Сипајте фил у чоколадну подлогу. Вратите у фрижидер док направите кору. Пенасто умутите јаја са шећером, па сипајте уље. Додајте просејано брашно, прашак за пециво и какао. Сипајте у плех обложен пек папиром, па поравнајте. Пеците у загрејној рерни на 180°Ц око 20 минута. Исеците тако да можете да ставите преко чоколадне подлоге. Вратите у фрижидер на сат времена.
(Стварукуса/мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44

АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
10. 03. 2024. у 13:00

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)