ВИКТОРИЈА ТОРТА: Посластица краљевског укуса
Феноменална посластица која се топи у устима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 175 г маслаца, собне температуре
- 175 г шећера
- 3 јаја, већа
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 175 г брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 2-3 кашике слатке павлаке
- 150 г слатке павлаке
- 150 г џема од јагоде или малина
- 300 г свежих јагода
Припрема:
Умутите пенасто у миксеру маслац, па додајте постепено шећер и мутите док се не сједини. Умутите јаја с ванилом, па постепено додајте маслац и непрекидно мутите. Излијте смесу у два калупа пречника 21 цм обложена папиром за печење. Пеците 20-25 минута у претходно загрејаној рерни на 180°Ц. Нафилујте прву кору павлаком, па преко прелијте са џемом и поређајте колутиће свежих јагода. Преклопите другом кором и поспите шећером у праху. Украсите свежим јагодама и одмах послужите.
(Trpeza)
Препоручујемо

ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету
22. 03. 2024. у 10:36

ШЛАГ ТОРТА: Брза и укусна торта без печења, готова за 20 минута
06. 03. 2024. у 15:00

ТОРТА СА МАКОМ И МАЛИНАМА: Раскошна и кремаста, супер за свечане прилике (ВИДЕО)
24. 01. 2024. у 15:00

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

НЕМА КАМЕРА, РАДАРА, НИ ПОЛИЦИЈЕ: У Србији уведен НОВ НАЧИН мерења брзине - казне стижу на кућну адресу
СИСТЕМ који фунционише потпуно аутоматски.
03. 07. 2025. у 19:09
Коментари (0)