КИНДЕР ПИНГВИН КОЛАЧ: Укуснији од куповног, а деца ће бити одушевљена укусом
Киндер чоколадице су популарне у целом свету, а ако волите да их једете, наш предлог је да испробате и домаће рецепте.

Printscreen/YT/ Home cooking
Киндер пингвин је чоколадица која се појавила последњих година, а ми вам доносимо супер рецепт за колач који могу да једу сви.
Састојци:
- 4 јајета
- 3 кашике какао праха
- 1 кашика кукурузног скроба
- 2 кашичице стевије
- За пуњење:
- 350 г свежег сира
- 100 мл јогурта
- 10 г желатина
- 100 мл воде
- 2 кашике чиа семенки
- било који заслађивач (3-4 капи)
Припрема:
Жуманца и беланца одвојите, па жуманца умутите. Затим им додајте просејани какао и скроб. Све лепо сједините, а затим умутите беланца са стевијом у праху. Помешајте обе смесе, па лагано сједините. Сипајте у плех обложен пек папиром, па пеците у загрејаној рерни на 180°С око 15 минута.
У посуди помешајте свеж сир, јогурт и заслађивач по жељи (3-4 капи). Добро сједините штапним миксером, а можете и у блендеру. Желатин помешајте са водом, па оставите да набубри. Затим га истопите на пари, па додајте у фил. Све лепо промешајте. На крају додајте чија семенке и опет промешајте.
Исеците кору на 2 једнака дела, па једну кору ставите у калуп. Сипајте фил преко и поравнајте, а затим ставите и другу кору. Охладите у фрижидеру пола сата и служите.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ ОД ШЕРБЕТА: Заборављен старински колач који буди сва чула
05. 04. 2024. у 10:44

"КОЛАЧ МИЛИОНЕРА": Посластица од карамеле и чоколаде која ће вас распаметити
02. 04. 2024. у 15:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)