НАПРАВИТЕ ЧУВЕНИ БАВАРСКИ КРЕМ: Одвешће вас директно на Европско првенство, овај неодољиви десерт можете јести док уживате у фудбалу

Новости онлине

25. 06. 2024. у 17:30

Баварски крем једноставно је направити, а невероватно је укусан десерт!

НАПРАВИТЕ ЧУВЕНИ БАВАРСКИ КРЕМ: Одвешће вас директно на Европско првенство, овај неодољиви десерт можете јести док уживате у фудбалу

Фото Shutterstock

Кремаста, свиленкасто глатка текстура која се топи у устима са сваким залогајем, а може се повезати с преливима различитих укуса, воћем или разним додацима. Савршена је ако желите имати дашак Европског првенства на вашем столу. Уживајте!

Састојци:

  • 5 кашичица желатина у праху
  • 75 г воде
  • 480 мл млека
  • 4 жуманца
  • 100 г шећера
  • ¼ кашичице соли
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 50 г маслаца
  • 360 мл слатке павлаке

Припрема:

Ставите воду у малу посуду. Сипајте желатин у праху у воду и промешајте. Оставите са стране док кувате крем. У лонац ставите млеко и загрејте на средњој/средње јакој ватри док  млеко не почне кипити. Повремено мешајте како млеко не би загорело.

У чинију ставите жуманца, шећер, со и ванилу. Добро умутите док жуманца не постану глатка и почну бледети. Након што се загреје, склоните млеко са рингле. Полако уливајте пола топлог млека у смесу од јаја и непрестано мешајте.

Када отприлике половину млека сједините са смесом од јаја, још једном све заједно умутите да се жуманца добро умешају те улијте смесу у лонац с преосталим млеком. Добро умутити да се сједини.

Смањите ватру и вратите лонац на ринглу да се крема скува уз стално мешање. Кувајте док се не згусне. Када је крем готов, склоните је с ватре и додајте маслац и набујали желатин па мешајте док се обоје потпуно не отопе у крему. Улијте крем кроз сито у велику чинију.

Пустите да се крем охлади на собној температури. Не стављајте је у фрижидер у овој фази јер не желите да се желатин у крему стегне. Повремено промешајте крем како бисте били сигурни да се равномерно хлади. Док се крем хлади, припремите калупе. Овај рецепт је за 7-8 чинијица баварског крема. Лагано премажите маслацем калупе. Оставите са стране док крем не буде готов.

Кад се крем охлади на готово собну температуру, почните мутити слатку павлаку за шлаг. Додајте отприлике четвртину шлага у крем собне температуре. Умешајте га, а затим додајте остатак шлага и лагано га мешајте док више не буде белих мрља у смеси. Смесу улијте у припремљене калупе и прекријте пластичном фолијом. Ставите у фрижидер да се охлади најмање 4 сата, најбоље преко ноћи. Послужите је саму или с умаком и воћем по жељи. Пријатно!

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПИТАЊЕ ЈЕ ДАНА КАДА ЋЕ ОТВОРЕНО ДА УБИЈАЈУ НА УЛИЦИ Вучић: Земља нам је у великој опасности, банда влада улицама! Победићемо ово зло заједно

ПИТАЊЕ ЈЕ ДАНА КАДА ЋЕ ОТВОРЕНО ДА УБИЈАЈУ НА УЛИЦИ Вучић: Земља нам је у великој опасности, банда влада улицама! Победићемо ово зло заједно

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се нацији из Палате Србија после четири дана узастопног блокадерског дивљања и напада на објекте, полицију и грађане. Поручио је да је питање дана када ће блокадери да отворено убијају на улици, јер им је само то преостало. Рекао је да ће се у наредним данима чинити да се држава повукла, а онда ће показати сву своју одлучност и искористити сва средства на располагању да се врати поредак и мир у земљу. Са народом и грађанима заједно, победићемо ово зло, поручио је Вучић.

17. 08. 2025. у 12:14 >> 12:44

Коментари (0)

КАКВЕ ВЕСТИ ПРЕД ЕВРОБАСКЕТ! Србија добија појачање о коме је маштала?