САВРШЕН РУЧАК УЗ САЛАТУ ИЛИ КРОМПИР: Сочни печени пилећи батаци уваљани у корнфлекс, деца им неће одолети

Татјана Марковић

25. 06. 2024. у 15:54

ПИЛЕЋИ батаци су понекад потцењени у свакодневном кувању, али добићете лаган оброк у коме ће сви уживати.

САВРШЕН РУЧАК УЗ САЛАТУ ИЛИ КРОМПИР: Сочни печени пилећи батаци уваљани у корнфлекс, деца им неће одолети

Фото Shutterstock

 Уз неколико састојака су готови, а по жељи можете да их припремате и у зачињеној варијанти.

Састојци:

2 кашике путера, растопљеног
130 г здробљених кукурузних пахуљица
130 г вишенаменског брашна
1-1/2 кашичица соли
2 јајета, умућена
8 пилећих батака, скинута кожа

Рецепт за печене пилеће батаке уваљане у корнфлекс:

Загрејте рерну на 220°. Сипајте путер у ватросталну посуду. У плиткој чинији помешајте кукурузне пахуљице, брашно и со. Умућена јаја ставите у другу посуду. Умочите батак у јаја, а затим уваљајте у мешавину кукурузних пахуљица. Поновите са свим батацима.

У припремљену тепсију поређајте пилетину, меснатијом страном надоле. Пеците, откривено, 20 минута. Окрените пилетину и пеците, 10-15 минута дуже.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ОБРАДОВИЋ ЈЕ БИО НА КОРАК ОД НБА ЛИГЕ: Један човек је све стопирао, ево о коме је реч