ЈЕДНОСТАВНА, А БОЖАНСТВЕНА ТОРТА СА КАЈСИЈАМА: Сочни укус који се памти

Новости онлине

04. 07. 2024. у 16:00

Торта са кајсијама је врло лагана и освежавајућа. Припрема се брзо, али рачунајте да мора да одстоји у фрижидеру десет сати, како би се стегла.

ЈЕДНОСТАВНА, А БОЖАНСТВЕНА ТОРТА СА КАЈСИЈАМА: Сочни укус који се памти

Foto: Shutterstock

Састојци:

За доњи слој:

  • 1 кашика шећера
  • 2-3 кајсије ољуштене и мало дебље насечене

За средњи слој:

  • 240 г слатке павлаке
  • 170 г крем сира
  • 60 г шећера у праху
  • 1 ванилин шећер

За горњи слој:

  • 2 кајсије ољуштене и исецкане
  • 50 г шећера
  • 1/4 кашичице цимета
  • 240 грама слатке павлаке

Припрема:

Поспите шећер на дно калупа за торте. Затим преко тога ставите насецкане кајсије. Ставите у фрижидер. Умутите слатку павлаку у чврсти шлаг, у другој чинији умутите крем сир, шећер у праху и ванилин шећер, док смеса не постане глатка, па умешајте у шлаг. Равномерно распоредите по доњем слоју, који сте претходно ставили у фрижидер, па након тога вратите све заједно да се хлади.

У мању шерпу додајте сецкане кајсије, шећер и цимет, пропржите на лаганој ватри око 10 минута или док се не згусне. Оставите да се потпуно охлади. Умутите слатку павлаку у чврст шлаг. Када се смеса од кајсија охлади, умешајте је у шлаг. Распоредите преко средњег слоја и украсите свежим кајсијама и по жељи боровницама. Оставите у фрижидеру најмање 8 сати или преко ноћи. Ставите у замрзивач 1-2 сата пре сервирања и да одстоји 10 минута пре него што је исечете. Уживајте!

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ЛУКА МОДРИЋ СЕНЗАЦИОНАЛНО ОДЛАЗИ КОД ВЕЛИКОГ РИВАЛА? Фудбалски шок на помолу јер Реал не жели да понуди Хрвату нови уговор!