БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
Замислите најсавршенији спој чоколаде и помало киселастих малина.

Foto: Shutterstock
Управо тај укус је нешто што Барон торту издваја у мору других, укусних, кремастих и савршених. За њену припрему је потребно мало више труда и умећа, али резултат је такав да вам неће бити жао што сте уложили време и новац. Сваки нови залогај представља рапсодију најлепших укуса, а на вама је да се препустите уживању.
Састојци:
за кору (пеку се 4 коре):
- 4 беланцета
- 100 г шећера
- 80 г млевених ораха
- 20 г (2 кашике) какао праха
за чоколадни крем:
- 16 жуманаца
- 250 г шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 50 г какао праха
- 40 г пудинга са укусом чоколаде
- 5 дл млека
- 250 г чоколаде
- 250 г путера собне температуре
за фил са малинама:
- 500 г смрзнутих малина
- 200 г шећера
- 3 дл воде
- 2 кесице пудинга са укусом ваниле
Глазура:
- 200 г чоколаде
- 5 кашика уља
Припрема:
Коре:
Пенсато умутити беланца, па им додати шећер и мутити док смеса не постане чврста и глатка. У посуди измешати млевене орахе и просејан какао, па сипати у беланца и сјединити мешањем.
У плех (20*30 цм) сипати смесу и пећи кору око 20 минута на 180 степени.
Чоколадни фил:
Жуманца умутити са шећером, па додати ванилин шећер, какао и пудинг.
Сипати мало млека и сјединити све састојке.Остатак млека сипати у шерпицу и сачекати да проври. У млеко сипати смесу од жуманца и кувати на нижој температури уз мешање око 5 минута.
Ставити изломљену чоколаду и мешати док се чоколада не истопи.
Крем охладити на собној температури. Додати маслац собне температуре и мешати док се сви састојци не сједине (по потреби умутити миксером).
Крем ставити у фрижидер да се добро охлади, па кратко умутити миксером.
Фил са малинама:
Малине, шећер и 1 дл воде ставити да проври. Пудинг размутити са 2 дл воде, сипати у малине и кувати на средној температури уз мешање око 5 минута.
Покрити шерпицу и сачекати да се фил прохлади.
Редослед ређања: кора, 1/3 фил са малинама, 1/3 чоколадног крема… Завршити кором.
Након неколико сати што одстоји у фрижидеру ставити одозго глазуру од чоколаде и декорисати по жељи.
(glossy)

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

"СРАМ ВАС БИЛО" На снимању "Неретве" избио скандал са Брозом
БАТУ Живојиновића волели су цела бивша Југославија, читава Кина па и сам Јосип Броз Тито.
06. 06. 2025. у 13:06
Коментари (0)