БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина

Новости онлине

20. 07. 2024. у 15:00

Замислите најсавршенији спој чоколаде и помало киселастих малина.

БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина

Foto: Shutterstock

Управо тај укус је нешто што Барон торту издваја у мору других, укусних, кремастих и савршених. За њену припрему је потребно мало више труда и умећа, али резултат је такав да вам неће бити жао што сте уложили време и новац. Сваки нови залогај представља рапсодију најлепших укуса, а на вама је да се препустите уживању.

Састојци:

за кору (пеку се 4 коре):

  • 4 беланцета
  • 100 г шећера
  • 80 г млевених ораха
  • 20 г (2 кашике) какао праха

 за чоколадни крем:

  • 16 жуманаца
  • 250 г шећера
  • 2 кесице ванилин шећера
  • 50 г какао праха
  • 40 г пудинга са укусом чоколаде
  • 5 дл млека
  • 250 г чоколаде
  • 250 г путера собне температуре

 за фил са малинама:

  • 500 г смрзнутих малина
  • 200 г шећера
  • 3 дл воде
  • 2 кесице пудинга са укусом ваниле

Глазура:

  • 200 г чоколаде
  • 5 кашика уља

Припрема:

Коре:

Пенсато умутити беланца, па им додати шећер и мутити док смеса не постане чврста и глатка. У посуди измешати млевене орахе и просејан какао, па сипати у беланца и сјединити мешањем.

У плех (20*30 цм) сипати смесу и пећи кору око 20 минута на 180 степени.

Чоколадни фил:

Жуманца умутити са шећером, па додати ванилин шећер, какао и пудинг.

Сипати мало млека и сјединити све састојке.Остатак млека сипати у шерпицу и сачекати да проври. У млеко сипати смесу од жуманца и кувати на нижој температури уз мешање око 5 минута.

Ставити изломљену чоколаду и мешати док се чоколада не истопи.

Крем охладити на собној температури. Додати маслац собне температуре и мешати док се сви састојци не сједине (по потреби умутити миксером).

Крем ставити у фрижидер да се добро охлади, па кратко умутити миксером.

Фил са малинама:

Малине, шећер и 1 дл воде ставити да проври. Пудинг размутити са 2 дл воде, сипати у малине и кувати на средној температури уз мешање око 5 минута.

Покрити шерпицу и сачекати да се фил прохлади.

Редослед ређања: кора, 1/3 фил са малинама, 1/3 чоколадног крема… Завршити кором.

Након неколико сати што одстоји у фрижидеру ставити одозго глазуру од чоколаде и декорисати по жељи.

(glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

ДРОНОВИ СУ СТВАР ПРОШЛОСТИ: Албанци ово спремају Србима за меч у Тирани?