САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
Када их једном пробате, увек ћете им се враћати.
Састојци:
За крем:
- млеко 1 л
- жуманце 7
- шећер 7 кашика
- ванилин шећер 2 кесице
- брашно 9 кашика
- маргарин 250 г
За кору:
- беланце 7
- шећер 7 кашика
- ванилин шећер 1 кесица
- брашно 7 кашика
- прашак за пециво 1
- млеко за натапање 130 мл
За декорацију:
- крупно млевени печени лешници 50 г
Припрема:
У жуманца додајте шећер и ванилин- шећер и пенасто умутите. Део млека додајте у жуманца, а затим и брашно, па све сједините. Остатак млека ставите да проври и додајте смесу од жуманаца, па наставите да кувате на лаганијој ватри. Врућ крем пребаците у другу посуду, прекријте фолијом и оставите да се охлади. Охлађен крем умутите и додајте маргарин собне температуре исечен на коцкице. Све добро сједините и одложите у фрижидер. За кору умутите чврсто беланца постепено додајући шећер и ванилин-шећер. Брашно помешајте с прашком за пециво, додајте у беланца и варјачом сједините. Излијте смесу у подмазан и побрашњен четвртасти калуп и пеците 15 до 20 минута на 180 степени. Печену кору прелијте врућим млеком и оставите да упије. На кору нанесите охлађен крем, па одозго прелијте карамел глазуру и поспите лешницима.
(Super recepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач уз који су одрасле многе генерације
18. 07. 2024. у 13:00
КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
17. 07. 2024. у 12:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)