ДОРУЧАК КОЈИ СВИ ВОЛЕ: Направите савршене прженице

Бојана Јовановић

08. 08. 2024. у 07:00

ВОЛИМО да их једемо, али често нам „испадну“ превише суве или гњецаво мекане, а не знамо због чега, јер нам се чини да сваки пут све урадимо исто током припреме.

ДОРУЧАК КОЈИ СВИ ВОЛЕ: Направите савршене прженице

Фото Shutterstock

Један од омиљених избора за доручак, прженице, није тешко спремити ако, приликом прављења, направите следеће кораке: Најпре тачно одредите однос јаја и млека. Требало би да се придржавате размере од једног јајета наспрам 150 мл млека, јер, ако ставите превише јаја, прженице ће имати укус сличан омлету.

Хлеб који користите требало би да буде стар најмање три дана, јер ће тако бити довољно сув и чврст да се не распадне приликом умакања у јаја и млеко, које би требало брзо обавити, по неколико секунди са сваке стране. Важно је и да парчићи хлеба буду једнаке дебљине, да би се истовремено испржили.

Уље загрејте тако да буде врело, па спуштајте прженице у тигањ и пеците их по два-три минута са сваке стране, окрећући их целе, шупљикавом кашиком. На крају би требало хлеб споља да буде хрскав и златно жуте боје, а средина као гушћи крем. Чим су пржене, извадите их из тигања шупљикавом кашиком и ставите на папирне убрусе, да се оцеде од сувишне масноће. Уз то, ваше прженице постаће још сочније ако их одмах потом поклопите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.

02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

ЈЕЗИВО: Погинуо чувени спортиста - падобран му се није отворио!