РАСХЛАДИТЕ СЕ У СЛАСТ: Ледене коцке, толико сочне да се топе у устима
УКОЛИКО волите слаткише и ваши укућани се радују кад се на столу нађе неки домаћи колач овај рецепт ће вас очарати чим га пробате.
Ледене коцке су колач који може да се направи на много различитих начина, а овај ћете одмах записати.
Потребно је:
за кору:
- 6 јаја
- 6 кашика брашна
- 3 кашике уља
- 4 кашике какаоа
- кашичица прашка за пециво
За прелив:
- 200 г шећера
- 2 чаше воде
За фил:
- 600 мл млека
- 9 кашика брашна
- 250 г путера
- 150 г шећера у праху
- 2 кесице ванилин шећера
За глазуру:
- 100 г чоколаде
- 4 кашике млека
Припрема колача ледене коцке
Одвојите жуманца од беланаца. Пенасто умутите жуманца, додајте уље и наставите да мутите. Затим додајте претходно просејано брашно, прашак за пециво и какао, па све сједините миксером. Беланца умутите у чврст шне па их нежно умешајте у смесу од жуманаца. Плех подмажите уљем и поспите брашном, сипајте у њега припремљену смесу и пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 30 минута.
Док се кора пече, припремите сируп на следећи начин: у шерпи помешајте шећер и воду, па ставите да прокључа и склоните са рингле. Када кора буде печена, избодите је виљушком и прелијте врућим сирупом. Пређите на припрему фила: помешајте 200 мл млека са брашном тако да не остану грудвице. Преосталу количину млека сипајте у шерпу, додајте ванилин шећер и загрејте. Потом додајте смесу са брашном у загрејано млеко и кувајте, уз непрестано мешање, све док се фил не згусне. Оставите га да се охлади. Пенасто умутите путер са шећером у праху па га додајте филу и сједините миксером. Затим фил равномерно распоредите преко охлађене коре.
Онда отопите чоколаду са млеком и тако добијену глазуру премажите преко фила. Колач оставите у фрижидеру да би се глазура добро стегла пре сечења.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧЕСТО ЋЕТЕ ДА ЈЕ ПРАВИТЕ: Брзинска гибаница од кора за питу, заливених кефиром
29. 08. 2024. у 07:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)