КАО КОХ, АЛИ ЈОШ БОЉИ: Трилеће - најукуснији колач, а тако једноставан за спремање

Бојана Јовановић

06. 09. 2024. у 09:00

ТРЕС лечес или трилеће је бисквит - у неким рецептима, или путер колач - намочен у три врсте млека: испарено млеко, кондензовано млеко и милерам.

КАО КОХ, АЛИ ЈОШ БОЉИ: Трилеће - најукуснији колач, а тако једноставан за спремање

Фото Shutterstock

Када се маслац не користи, трес лечес је врло лагани колач са много ваздушних мехурића.

Потребно је:

за патишпањ:
- 6 јаја
- 100 г шећера
- 200 г брашна
- 1/2 кесице прашка за пециво
- кесица ванилин шећера
За прелив:
- 400 мл слатке павлаке
- 300 мл кондензованог млека
- 800 мл млека
За премазивање:
- 300 г куповног карамел прелива

Припрема колача трилеће:

Миксером умутите беланца па им постепено додајите кристал и ванилин шећер. Када су добро умућена, додајте им једно по једно жуманце, умутите па полако додајите брашно помешано са прашком за пециво. Док додајете брашно миксер смањите на најслабију брзину и само лагано измешајте. Смесу улијте у плех обложен пек-папиром и пеците око 20-25 минута у рерни, претходно загрејаној на 180 степени.

Пустите да се патишпањ мало охлади па га извадите из плеха и ножем избодите на више места. У плех сипајте слатку павлаку па на њу положите патишпањ који сте окренули наопачке (избоцкани део да буде доле). Оставите да одстоји око 10 минута па затим помешајте обе врсте млека и тиме прелијте патишпањ. Пустите мало да одстоји, да лепо упије млеко, па премажите карамел преливом (можете направити и домаћи).

Добро охладите трилеће у фрижидеру па послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ! Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.

12. 01. 2025. у 10:49

Коментари (0)

ТЕНИСКА РЕВОЛУЦИЈА: Велика промена на Аустралијан опену