ЈЕДНОСТАВАН, А УКУСАН: Непревазиђени млечни колач са боровницама
ЈЕДНОСТАВНИ свакодневни колач, брзо се прави од намирница које увек имате, а декоративан је и укусан. Воће може да буде и сезонско.
Потребно је:
- 70 мл млека
- 150 г шећера
- 1/4 кашичице соли
- кашичица ванилин екстракта
- 2 жуманцета
- 1,5 шоља брашна
- кашичица прашка за пециво
- 2 беланцета
- 300 г боровница
Још:
- кашика брашна
- кашика шећера
Припрема млечног колача са боровницама:
Путер омекшајте на собној температури, па га миксером умутите са 100 г шећера. Затим умешајте со и ванилин екстракт. Одвојите жуманца од беланаца, па их додајте у смесу са путером и добро умутите. Додајте брашно и прашак за пециво, мутите кратко, па затим, уз непрестано мућење, сипајте млеко и боровнице, претходно помешане са кашиком брашна.
У другој посуди умутите беланца са сољу у чврсти шне, лагано додајте 50 г шећера и добро умутите. Сасвим полако шне умешајте у припремљену смесу за колач и преспите у плех. Потом колач поспите кашиком шећера и пеците 50 минута у рерни, претходно загрејаној на 180 степени.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)