ТОРТА ПРИНЦЕС КРОФНА: Увећана верзија чувеног десерта
Торта принцес крофна биће прави хит на столу, јер сви воле тај познати укус. Прави се једноставно.

Print screen / You Tube / Immer Appetitlich
Састојци:
- 40 г листова бадема
За фил:
- 2 јајета
- 120 г шећера
- 15 г ванилиног шећера
- 500 мл млека
- 60 г кукурузног скроба
- 250 г крем сира
За тесто:
- 100 мл воде
- 100 мл млека
- 80 г путера
- 120 г брашна
- 4 јајета
Припрема:
Како бисте направили ову торту прво помешајте јаја, шећер, кукурузни скроб и ванилин шећер. Промешајте док смеса не постане глатка. Додајте млеко у смесу, промешајте и кувајте на средњој ватри уз стално мешање док не проври. Пребаците смесу у стаклену чинију и покријте најлонском фолијом, па оставите да се охлади на собној температури.
Исеците путер на коцкице и прелијте млеком и водом па загревајте на лаганој ватри док се путер не отопи. Када смеса почне да кључа додајте 120 г брашна. Мешајте на рингли 2 минута, скините са ватре и оставите да се тесто охлади на собној температури 5 минута. У тесто убаците 4 јајета једно по једно. Полако додајте последње јаје које ћете прво да измутите метлицом. Када се тесто полако одваја од кашике, готово је. На плех ставите папир за печење и тесто пребаците у врећу за шлаг.
Врећом га у кружним покретима истискујте у облику круга, остављајући средину празну. Како исцедите један круг поспите у тесто листићима бадема, премажите јајетом, опет истискујте тесто, поспите бадемима.
Пеците 35 минута на 180°С, па оставите тесто да одстоји још 10 минута са искљученом рерном и отвореним вратима. Када се охлади исеците га попреко на два дела. Затим умутите миксером фил у чинији који сте ставили на страну. Додајте крем сир и измешајте све лопатицом. Смесу пребаците у врећу за шлаг и потом филујте једну половину теста док не потрошите сав фил. Поклопите другом половином теста и по жељи поспите одозго шећер у праху.
(Stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСЛАСТИЦЕ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Јогурт торта, савршени хладни десерт за ове вреле дане
30. 08. 2024. у 12:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)