РЕЦЕПТ ЗА СУЛТАНОВУ САРМУ: Фантастичан десерт који се прави брзо, а нестане још брже
Султанова слатка сарма или паша локум, како је још познат овај колач, један је од најпопуларнијих колача у Европи. Ако сте некад помислили да је компликовано, верујте да није. Ова кремаста посластица се једноставно прави и има укус који се не заборавља.
Састојци:
- 1 л млека
- 150 г шећера
- 100 г густина
- 70 г брашна
- 30 г какаоа
- 200 г кокоса
- 50 г маслаца
- 250 мл слатке павлаке
Припрема:
Измешати густин, брашно, шећер, какао, ванилин шећер и 300 мл млека. Остатак млека ставити да проври, а у међувремену у велики плех (од рерне) посути сав кокос и равномерно га распоредити.
Када млеко проври, закувајте размућени густин и све скувајте у једноличну, глатку масу. Када је маса кувана, склоните са ватре, додајте маргарин и све поново сједините.
Излијте пудинг равномерно преко кокоса, водећи рачуна да се кокос не подиже.
Пудинг потом оставите да се охлади на собној темепратури, па га ставите у фрижидер на пола сата.
Слатку павлаку умутите, па нанесите преко охлађеног пудинга.
Потом исеците пудинг на једнаке траке, а онда траке преполовите. Сваку траку увијте у пужић, односно сарму, па га додатно уваљајте у кокос. Слатке сарме чувајте у фрижидеру до служења.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ ИЗВЕЛИ ВЕЛИКИ НАПАД НА КИЈЕВ: Испаљено 90 пројектила, више од пет сати трајала ваздушна опасност
ЗБОГ руских ваздушних удара, источни део Украјине био је у ваздушној опасности више од пет сати, саопштила је украјинска војска, а Москва је покренула неколико таласа напада на Кијев и друге градове.
06. 10. 2024. у 11:09
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЛОНА МАСКА ЗА АМЕРИКУ: Ако Трамп не победи...
БИВШИ амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп одржао је митинг у граду Батлеру у америчкој савезној држави Пенсилванији, на месту где је 13. јула преживео атентат.
06. 10. 2024. у 08:14
"У ВАЗДУХУ САМ ОСЕЋАО НАПЕТОСТ И МРЖЊУ": Како је Бред Пит умало добио батине у Хрватској
СЛАВНИ глумац Брад Пит привукао је пажњу Хрвата новим филмом у којему псује на хрватском. Реч је о новој комедији Wолфс у којем глуми с хрватским глумцем Златком Бурићем, који је недавно проглашен најбољим европским глумцем.
06. 10. 2024. у 17:04
Коментари (0)