УЖИВАЋЕТЕ У СВАКОМ ЗАЛОГАЈУ: Пилеће бело месо у сосу од поморанџе, слатко-слани специјалитет готов за 30 минута (ФОТО)
БЕЛО месо у сосу од поморанџе је егзотично источњачко јело, које без проблема можете сами да направите у својој кухињи.
Састојци:
2 велика пилећа прса
3 кашике кукурузног скроба
3 кашике уља
сецкани празилук, за сервирање
За сос:
180 мл сока од поморанџе
2 кашике соја соса
1 кашика лимуновог сока
60 мл смеђег шећера
1 кашика кукурузног скроба
корица од 1 поморанџе, рендана
1/2 кашичице ренданог свежег ђумбира
2 чена белог лука, ситно исецкана
1/4 кашичице млевене црвене паприке по жељи
Рецепт за пилеће бело месо у сосу од поморанџе:
Исеците пилетину на комаде величине залогаја и ставите је у средњу чинију. Посолите и побиберите и поспите кукурузним скробом. Добро промешајте. Сипајте састојке за сос у другу посуду и умутите. Загрејте 2 кашике уља у тигању на јачој ватри неколико минута. Када је тигањ врућ, додајте половину пилетине у тигањ и пржите 4 минута, а затим окрените и пржите још око 3-4 минута.
За другу серију додајте још једну кашику маслиновог уља у тигањ. Пребаците пилетину на тањир када је готова. Сипајте сос у тигањ. Тигањ би и даље требало да буде врућ, па ће се сос згуснути за око минут. Док сос крчка, промешајте га, па додајте пилетину и још мало све измешајте.
Сервирајте и уживајте.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)