ВОДЕНА ТОРТА: Једноставна посластица коју су Југословени обожавали, а припрема се од јефтиних намирница које сви имају
Брз и јефтин рецепт за патишпањ преливен шећерном глазуром.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 7 јаја
- 7 жлица шећера
- 7 жлица брашна
- 1 прашак за пециво
- За прелив:
- 500 мл воде
- 200 г шећера
- 2 ванилин шећера
Припрема:
Пенасто умутите јаја и шећер, па постепено додајте брашно. Лепо промешајте и смесу сипајте у калуп обложен пек папиром. Пеците на 200°С око 5 минута, па смањите на 180°C и пеците још 30 минута. Припремите прелив тако што ћете помешати воду, шећер и ванилин шећер. Кувајте док не прокључа. Патишпањ охладите и прелијте сирупом. Торту можете да прелијете и чоколадом ако желите да буде мало богатија.
(stvar ukusa)
Препоручујемо

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

НЕМА КАМЕРА, РАДАРА, НИ ПОЛИЦИЈЕ: У Србији уведен НОВ НАЧИН мерења брзине - казне стижу на кућну адресу
СИСТЕМ који фунционише потпуно аутоматски.
03. 07. 2025. у 19:09
Коментари (0)