СЛАТКИ КУГЛОФ ОД БУНДЕВЕ И ШАРГАРЕПЕ: Прави јесенски десерт за уживање уз шољу неког топлог напитка
Због елегантног изгледа и бројних могућности за комбиновање састојака, куглоф је један од најлепших колача.

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic
Може да се једе као посластица, ужина, слатки доручак, а постоје и слане варијанте. На први поглед делује да је овај бисквит једноставно направити, али је ипак потребно мало кулинарске вештине да би био ваздушаст и мекан.
Састојци:
- 200 г рендане бундеве
- 140 г рендане шаргарепе
- 230 г оштрог брашна
- 150 г шећера
- 3 јаја
- 70 г сецкане чоколаде за кување
- 50 г млевених печених лешника
- 50 мл сока од поморанџе
- 100 мл уља
- 50 мл млека
- 2 ванилин шећера
- 1 поморанџе
- 1 прашак за пециво
- 1 прстохват соли
Припрема:
Бундеву и шаргарепу ољуштите и ситно изрендајте. Додајте цела јаја, со, шећер и ванилин шећер и миксером пенасто умутите. Додајте рендану кору и сок од поморанџе, уље, млеко, лешнике и просејано брашно са прашком за пециво. Миксером сједините у глатку смесу. Кашиком умешајте шаргарепу и бундеву, додајте сецкану чоколаду. Калуп за куглоф подмажите путером и поспите брашном. Сипајте смесу за куглоф и пеците у загрејаној рерни на 180 степени, 45-50 минута. Када га извадите из рерне, оставите да се прохлади 15 минута у модли, па извадите колач. Охлађен можете посути шећером у праху. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПУДИНГ ОД ХЛЕБА: Направите јединствени пудинг који ће вас оборити с ногу
09. 10. 2024. у 11:09

ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ БУХТЛЕ: Након сервирања ће нестати у трен ока
08. 10. 2024. у 15:00

ЧОКОЛАДНЕ КУГЛИЦЕ: Направите ову чоколадну посластицу божанственог укуса
07. 10. 2024. у 20:00

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"
НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са руским председником Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.
02. 04. 2025. у 09:09

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)