КАКО НА НАПРАВИТЕ НОВОГОДИШЊЕ МАКАРОНСЕ: Слатки колачићи који освајају на први залогај
Макарони су популарни француски колачићи, које воле људи широм света. Уз мало декорације биће савршени новогодишњи колачи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 100 г бадемовог брашна
- 105 г шећера у праху
- 100 г беланаца собне температуре
- 100 г шећера
- 1 кашичица ванилиног екстракта
За крем:
- 113 г путера собне температуре
- 240 г шећера у праху
- 1 кашичица ванилиног екстракта
- 30 мл слатке павлаке собне температуре
За глазуру:
- 90 г шећера у праху
- 1 1/2 кашика воде
- 1 кашичица безе праха
За украшавање:
- остатак крема
- зелена боја за храну
- плава боја за храну
- црна боја за храну
- шарене мрвице
Припрема:
Како бисте направили ове макаронсе просејте бадемово брашно и шећер у праху и оставите их са стране. Умутите беланца и шећер миксером на пари, док се шећер потпуно не раствори и беланца не постану пенаста. Склоните смесу са рингле и умутите беланца и шећер само док се не створе чврсти врхови, око 2 минута. Додајте екстракт ваниле и мешајте неколико секунди.
Просејте мешавину бадемовог брашна и шећера у праху преко безе и чврстом лопатицом умешајте суве састојке у меринге. Добро мешајте, али не превише. Користећи кесу, са врхом у облику малог круга, истисните кругове пречника 4 цм на обложени плех, на удаљености од око 5 цм. Лупните плех о пулт неколико пута да бисте уклонили све мехуриће ваздуха из теста. Оставите колаче да се одморе док претходно загрејете рерну на 149 степени. Пеците једну по једну тепсију у средини рерне 13 минута. Извадите плех из рерне и оставите да се колачи потпуно охладе на плеху.
Како бисте направили крем у великој посуди миксером умутите путер пуном брзином док не постане блед и пахуљаст, 2-3 минута. Додајте шећер у праху и мутите малом брзином док се не сједине. Наставите да мутите средњом брзином док се шећер потпуно не раствори и не постане мекан. Додајте екстракт ваниле и укључите миксер на средњу брзину, сипајте 2 кашике слатке павлаке и мешајте док се добро не сједини. Ако желите да буде мекше, додајте још 1 кашику густог шлага и мешајте док се потпуно не сједини.
За глазуру помешајте све састојке у чинији и миксером мутите пуном брзином, 2-3 минута, док смеса не постане глатка и пахуљаста. Обојите преостали крем од путера издашном количином зелене, плаве и црне боје. Направите шаре и облике које желите и уживајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"
НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са руским председником Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.
02. 04. 2025. у 09:09

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)