КАКО НА НАПРАВИТЕ НОВОГОДИШЊЕ МАКАРОНСЕ: Слатки колачићи који освајају на први залогај
Макарони су популарни француски колачићи, које воле људи широм света. Уз мало декорације биће савршени новогодишњи колачи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 100 г бадемовог брашна
- 105 г шећера у праху
- 100 г беланаца собне температуре
- 100 г шећера
- 1 кашичица ванилиног екстракта
За крем:
- 113 г путера собне температуре
- 240 г шећера у праху
- 1 кашичица ванилиног екстракта
- 30 мл слатке павлаке собне температуре
За глазуру:
- 90 г шећера у праху
- 1 1/2 кашика воде
- 1 кашичица безе праха
За украшавање:
- остатак крема
- зелена боја за храну
- плава боја за храну
- црна боја за храну
- шарене мрвице
Припрема:
Како бисте направили ове макаронсе просејте бадемово брашно и шећер у праху и оставите их са стране. Умутите беланца и шећер миксером на пари, док се шећер потпуно не раствори и беланца не постану пенаста. Склоните смесу са рингле и умутите беланца и шећер само док се не створе чврсти врхови, око 2 минута. Додајте екстракт ваниле и мешајте неколико секунди.
Просејте мешавину бадемовог брашна и шећера у праху преко безе и чврстом лопатицом умешајте суве састојке у меринге. Добро мешајте, али не превише. Користећи кесу, са врхом у облику малог круга, истисните кругове пречника 4 цм на обложени плех, на удаљености од око 5 цм. Лупните плех о пулт неколико пута да бисте уклонили све мехуриће ваздуха из теста. Оставите колаче да се одморе док претходно загрејете рерну на 149 степени. Пеците једну по једну тепсију у средини рерне 13 минута. Извадите плех из рерне и оставите да се колачи потпуно охладе на плеху.
Како бисте направили крем у великој посуди миксером умутите путер пуном брзином док не постане блед и пахуљаст, 2-3 минута. Додајте шећер у праху и мутите малом брзином док се не сједине. Наставите да мутите средњом брзином док се шећер потпуно не раствори и не постане мекан. Додајте екстракт ваниле и укључите миксер на средњу брзину, сипајте 2 кашике слатке павлаке и мешајте док се добро не сједини. Ако желите да буде мекше, додајте још 1 кашику густог шлага и мешајте док се потпуно не сједини.
За глазуру помешајте све састојке у чинији и миксером мутите пуном брзином, 2-3 минута, док смеса не постане глатка и пахуљаста. Обојите преостали крем од путера издашном количином зелене, плаве и црне боје. Направите шаре и облике које желите и уживајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ПИТАЊЕ ЈЕ ДАНА КАДА ЋЕ ОТВОРЕНО ДА УБИЈАЈУ НА УЛИЦИ Вучић: Земља нам је у великој опасности, банда влада улицама! Победићемо ово зло заједно
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се нацији из Палате Србија после четири дана узастопног блокадерског дивљања и напада на објекте, полицију и грађане. Поручио је да је питање дана када ће блокадери да отворено убијају на улици, јер им је само то преостало. Рекао је да ће се у наредним данима чинити да се држава повукла, а онда ће показати сву своју одлучност и искористити сва средства на располагању да се врати поредак и мир у земљу. Са народом и грађанима заједно, победићемо ово зло, поручио је Вучић.
17. 08. 2025. у 12:14 >> 12:44

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

РАЗВОД АНИ ТЕШКО ПАО: Једна фотографија је доказ колико ПАТИ
НЕКАДАШЊА тенисерка Ана Ивановић, ухваћена је на плажи у опуштеном издању, али оно што је свима запало за око јесте избор књиге коју је држала у рукама.
18. 08. 2025. у 07:20
Коментари (0)