ИДЕАЛАН СИТНИ КОЛАЧ ЗА ПРОСЛАВЕ: Лешник гнезда, неодољивог изгледа, а још богатијег укуса

Новости онлине

18. 12. 2024. у 13:00

Лешник гнезда су изузетно једноставна за припрему, а брза израда их чини идеалним избором за свечане прилике или тренутке кад желите уживати у слатком задовољству без компликоване припреме и обигравања око шпорета и рерне.

ИДЕАЛАН СИТНИ КОЛАЧ ЗА ПРОСЛАВЕ: Лешник гнезда, неодољивог изгледа, а још богатијег укуса

foto: yutub/receptishumi

Састојци:

  • 2 дл воде
  • 200 г шећера (кристалног)
  • 150 г маргарина/маслаца
  • 100 г црне чоколаде за кување
  • 150 г млевених печених лешника
  • 250 г млевеног кекс
  • око 150 г млевеног печеног лешника (за декорацију)
  • око 150 г крема од чоколаде и лешника (или од нугата)

Припрема:

У шерпу ставити воду, шећер, маслац (маргарин) и чоколаду, па на лагану ватру да проври. Склонити са шпорета и одмах у вруће додати кекс и млевене лешнике. Да бисте убрзали припрему, смесу за гнезда можете ставити и у замрзивач, чим се добро расхлади и почне да се стеже, извадите је и куглице ће се лакше обликовати.

Када се маса добро охлади, влажним рукама обликовати куглице, сваку уваљати у млевени лешник и ређати на послужавник обложен стреч-фолијом или пек-папиром.

Затим дршком варјаче направити удубљење на свакој куглици. Крем сипати у шприц за украшавање и истискивати тј. пунити гнезда. Оставити на хладном да се добро расхладе.

Гнезда су лепша ако се направе неколико дана раније, да се лепо просуше и стегну. Зато, немојте да вас изненади ако вам се учини да су мека приликом обликовања, кад одстоје смеса се фино стегне.

Уколико је крем сувише чврст за истискивање из шприца, можете га мало угрејати у микроталасној или на пари, да би се лакше истискивало, али врло кратко, да не би био превише течан.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ЈЕЗИВО: Погинуо чувени спортиста - падобран му се није отворио!