БЕЗГЛУТЕНСКА ТОРТА СА ЈАБУКАМА: По рецепту Џејмија Оливера, једноставан слаткиш за све прилике
Торта са јабукама по рецепту Џејмија Оливера је ароматична и препуна укуса.
Састојци:
- 225 г путера, собне температуре, исеченог на коцкице, плус додатак за подмазивање
- 450 г јабука, грубо исецканих
- 200 г урми
- 100 г сувог грожђа
- 4 велика јајета, излупана
- 150 г брашна без глутена, плус једна кашичица
- 100 г млевених бадема
- 1½ кашике прашка за пециво без глутена
- 1 кашичица млевеног цимета
- ½ кашичице млевеног ђумбира
- 1 прстохват мускатног орашчића
- 2 кашике ораха
- 2 кашике смеђег ситног шећера
Припрема:
Како бисте направили ову торту загрејте рерну на 180°. Подмажите дно округлог калупа за торте пречника 23 цм и обложити папиром за печење. Маслац исеците на коцкице, а јабуке грубо исецкајте. Ставите јабуке и путер у блендер са урмама и половином сувог грожђа и блендирајте док се не сједине.
Умутите јаја и једну трећину умешајте у чинију са мешавином јабука. У посебној посуди помешајте брашно, бадеме, прашак за пециво, цимет и ђумбир. Нарендајте мускатни орашчић. Додајте трећину у мешавину јабука и измешајте, а затим наставите са додавањем и мешањем мешавине јаја и брашна у наизменичним серијама док се све не помеша.
Завршите тако што ћете да умешате преостало суво грожђе, па сипајте у припремљен калуп за торте. Помешајте орахе, смеђи шећер и додатну кашичицу безглутенског брашна у чинији и разбацајте по торти.
Пеците 50 до 60 минута, док не порумени и не буде печена. Оставите торту да се хлади у калупу 10 минута пре него што га пребаците на решетку да се потпуно охлади. Премажите је шлагом и уживајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛАГАНА И КРЕМАСТА: Пуслица торта, старинска посластица са којом нема грешке
13. 01. 2025. у 13:00Новости онлине
РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ РОЗЕН ТОРТУ: Посластица која одолева времену - САвршен слаткиш за Бадње вече
05. 01. 2025. у 15:00Новости онлине
ПЕСАК ТОРТА - ДОСТОЈНА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Слатка и неодољива, а спрема се брзо, лако и без печења
24. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
ФЕНОМЕНАЛНА ЧУПАВАЦ ТОРТА: Кремаста, сочна, не пече се и прави очас посла (ВИДЕО)
22. 12. 2024. у 15:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)