ПОСЛАСТИЦА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Укусни крем од јаја и цимета
КРЕМ од јаја и цимета се дуго припрема, али је права посластица којој нећете одолети.
Додају се и сок од лимуна, шећер и ванилин шећер. Уколико волите овакве посластице, можда ћете желети да направите и десерт од банана и ванила крема са кексом. Ево и како се прави крем од јаја и цимета!
Састојци:
- 1 трака, око 5 цм лимунове коре
- 1 штапић цимета
- 1/4 кашичице соли
- 160 г шећера
- 8 великих жуманаца
- 30 г кукурузног скроба, раствореног у 30 мл шоље воде
- 1 ванилин шећер
- млевени цимет, за украс
Рецепт за крем од јаја и цимета:
Помешајте млеко са лимуновом корицом, штапићем цимета и сољу у великој шерпи. Кувајте на средњој ватри, повремено мешајући да не загори, а затим склоните са ватре.
У међувремену, у великој посуди отпорној на топлоту, миксером умутите шећер са жуманцима на средњој брзини, док не постану бледа, око 4 минута. Умутите кашу од кукурузног шкроба. Миксером на малој брзини постепено умутите половину врелог млека.
Вратите мешавину јаја и млека у шерпу са преосталим врелим млеком и кувајте крем на средње ниској ватри, непрестано мешајући 10 до 12 минута, док смеса не постане веома густа. Умешајте ванилин шећер.
Процедите крем кроз жичану мрежасту цедиљку у велику чинију и баците штапић цимета и лимунову корицу. Притисните комад пластичне фолије директно на површину крема и оставите у фрижидеру најмање 8 сати. Убаците крем у 6 чинија, поспите млевеним циметом и сервирајте.
(стварукуса.мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца
26. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
ФРАНЦУСКА КРЕМПИТА СА ВИШЊАМА: Укус који се не заборавља лако
01. 02. 2025. у 09:00
ПЕЧЕНИ КОЛАЧ ОД СИРА: Одличан десерт у савршеном слатко-сланом споју
23. 01. 2025. у 16:00Новости онлине
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
"НАПУСТИЛА СИ НАС ПРЕРАНО" Туга у дому Џејеве удовице, емотивно се опростила на Инстаграму
"НЕМАМ речи. Волимо те заувек."X
03. 02. 2025. у 10:51
Коментари (0)