ЈЕДНОСТАВАН КОЛАЧ СА АРОМОМ ЛИМУНА И ЏЕМОМ ОД ЈАГОДА: Брза припрема, сочан и лаган
КОЛАЧ са аромом лимуна и џемом од јагода се брзински прави, сочан је и лаган.

foto Printscreen youtube
Састојци:
- 200 г шећера
- 110 г маслаца
- 30 мл уља
- 2 јајета
- 30 мл лимуновог сока
- 200 г брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 100 мл млека
- 1 кашичица екстракта ваниле
За фил:
- 150 г џема од јагода
- 2 кашике брашна
За глазуру:
- 75 г крем сира
- 75 г маслаца
- 120 г шећера у праху
Погледајте како се прави:
Рецепт за колач са аромом лимуна и џемом од јагода:
Како бисте направили овај колач користите тепсију величине 20x20 цм. Рерну претходно загрејте на 170 степени Ц. У чинију сипајте маслац и шећер, па мутите миксером око 2-3 минута. Након тога сипајте уље и опет мутите миксером 2-3 минута. Убаците затим два јајета и мутите још минут. На крају све промешајте још једном лопатицом, а затим просејте брашно, па додајте прашак за пециво и промешајте лопатицом. Сипајте затим млеко, екстракт ваниле и мутите миксером 2 минута. Сипајте лимунов сок и добро промешајте.
Згрејте џем од јагода, додајте му 2 кашике брашна и добро промешајте, па ставите на страну. Тепсију обложите папиром за печење па сипајте смесу са маслацем коју сте претходно направили. Распоредите је по плеху. Одозго кашиком стављајте мешавину џема па ишарајте чачкалицом. Пеците у загрејаној рерни око 30-35 минута. Након тога оставите колач да се охлади.
Умутите глазуру од крем сира, спојите све састојке и мутите 3-4 минута. Охлађени колач извадите на тањир и прелијте мешавином крем сира. Исеците и уживајте.
(стварукуса.мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПЕЧЕНИ КОЛАЧ ОД СИРА: Одличан десерт у савршеном слатко-сланом споју
23. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНЕ ПАДОБРАНЦЕ: Слаткиш који је обележио свачије детињство
22. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)