ЈЕДНОСТАВАН КОЛАЧ СА АРОМОМ ЛИМУНА И ЏЕМОМ ОД ЈАГОДА: Брза припрема, сочан и лаган

Далиборка Лазаревић

04. 02. 2025. у 09:00

КОЛАЧ са аромом лимуна и џемом од јагода се брзински прави, сочан је и лаган.

ЈЕДНОСТАВАН КОЛАЧ СА АРОМОМ ЛИМУНА И ЏЕМОМ ОД ЈАГОДА: Брза припрема, сочан и лаган

foto Printscreen youtube

Састојци:

  • 200 г шећера
  • 110 г маслаца
  • 30 мл уља
  • 2 јајета
  • 30 мл лимуновог сока
  • 200 г брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 100 мл млека
  • 1 кашичица екстракта ваниле

За фил:

  • 150 г џема од јагода
  • 2 кашике брашна

За глазуру:

  • 75 г крем сира
  • 75 г маслаца
  • 120 г шећера у праху

Погледајте како се прави:

Рецепт за колач са аромом лимуна и џемом од јагода:

Како бисте направили овај колач користите тепсију величине 20x20 цм. Рерну претходно загрејте на 170 степени Ц. У чинију сипајте маслац и шећер, па мутите миксером око 2-3 минута. Након тога сипајте уље и опет мутите миксером 2-3 минута. Убаците затим два јајета и мутите још минут. На крају све промешајте још једном лопатицом, а затим просејте брашно, па додајте прашак за пециво и промешајте лопатицом. Сипајте затим млеко, екстракт ваниле и мутите миксером 2 минута. Сипајте лимунов сок и добро промешајте.

Згрејте џем од јагода, додајте му 2 кашике брашна и добро промешајте, па ставите на страну. Тепсију обложите папиром за печење па сипајте смесу са маслацем коју сте претходно направили. Распоредите је по плеху. Одозго кашиком стављајте мешавину џема па ишарајте чачкалицом. Пеците у загрејаној рерни око 30-35 минута. Након тога оставите колач да се охлади.

Умутите глазуру од крем сира, спојите све састојке и мутите 3-4 минута. Охлађени колач извадите на тањир и прелијте мешавином крем сира. Исеците и уживајте.

(стварукуса.мондо)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

ГДЕ ЈЕ ТАЈ РУС? Доналд Трамп напустио говорницу да би га пронашао - и ово му поручио (ВИДЕО)