ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан
Зебра колач по руском рецепту се тако једноставно прави, а изгледа невероватно.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 5 јаја
- 240 г шећера
- 200 г отопљеног маслаца
- 200 мл слатке павлаке
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 270 г брашна
- 2 кашике какао праха
Припрема:
Како бисте направили овај колач умутите јаја са шећером док не добијете белу пену. Додајте просејано брашно, соду бикарбону, отопљени охлађен путер, слатку павлаку и све добро умутите миксером. Поделите тесто на два једнака дела. У један део додајте 2 кашике брашна, у други део 2 кашике какаоа.
Мешајте док грудвице не нестану. Тесто треба да има конзистенцију ретке павлаке. Подмажите уљем округли плех. Сипајте мале порције различитог теста, кашику по кашику, у центар плеха. Прво једну боју, па другу. Немојте мешати.
Пеците колач у загрејаној рерни на 190-200 степени Ц око пола сата. Ако је површина већ печена, а средина није, покријте колач фолијом, смањите температуру на 180 степени и пеците до краја. Сервирајте и уживајте!
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)